Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord dankzij prachttreffers voorbij PEC Zwolle

21 oktober 2018 16:21

Feyenoord heeft de aansluiting met de top weten te behouden. In de eigen Kuip was het simpelweg veel te sterk voor PEC Zwolle en de ploeg van Giovanni van Bronckhorst won dan ook met 3-0. Voor rust kwamen Jordy Clasie en Nicolai Jørgensen tot scoren, terwijl na rust ook Steven Berghuis een doelpunt wist te maken. De treffers van Clasie en Berghuis waren van grote schoonheid.

Feyenoord heeft de aansluiting met de top weten te behouden. In de eigen Kuip was het simpelweg veel te sterk voor PEC Zwolle en de ploeg van Giovanni van Bronckhorst won dan ook met 3-0. Voor rust kwamen Jordy Clasie en Nicolai Jørgensen tot scoren, terwijl na rust ook Steven Berghuis een doelpunt wist te maken.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut was het heer en meester op het veld en het was ook eenrichtingsverkeer richting het doel van PEC Zwolle. Feyenoord kreeg al enkele goede mogelijkheden om tot scoren te komen en het leek ook wachten op de 1-0.

De voorsprong voor Feyenoord kwam er in de 18e minuut. Een corner van Feyenoord kon nog door de defensie van PEC Zwolle worden weggekopt, maar de bal kwam voor de voeten van Jordy Clasie. De middenvelder haalde direct uit en zijn schot ging van ruim vijfentwintig meter schitterend in het doel.

Feyenoord bleef aanvankelijk jagen op meer doelpunten, maar naarmate de eerste helft vorderde werd het spel steeds slordiger, waardoor PEC Zwolle er steeds vaker uit kon komen. Justin Bijlow moest enkele keren reddend optreden en een doelpunt voor Feyenoord leek er voorlopig niet in te zitten.

Die treffer kwam er vlak voor rust echter wel. Nicolai Jørgensen stond volledig vrij bij een corner en de Deense spits kon daardoor eenvoudig binnen koppen.

Na rust leek er een compleet andere ploeg in het veld te staan. Feyenoord was veel slordiger dan voor rust en het tempo ging hard omlaag. Bijlow moest meerdere malen aan de bak en Thomas Lam was met een schot op de lat ook dicht bij een treffer.

Met nog een kwartier te spelen was het echter Feyenoord dat opnieuw wist te scoren. Steven Berghuis schoot ruim buiten het strafschopgebied de bal langs doelman Van het Hart en besliste daarmee de wedstrijd.

Robin van Persie leek tien minuten voor tijd nog de uitgelezen mogelijkheid te krijgen om ook te scoren toen scheidsrechter Siemen Mulder floot voor een strafschop. Terwijl de aanvoerder al klaar stond om te nemen, greep Björn Kuipers als VAR in. De overtreding op Tonny Vilhena bleek net buiten het strafschopgebied te zijn gemaakt, waardoor de strafschop werd veranderd in een vrije trap.

In de laatste minuten gebeurde er weinig meer in het duel, waardoor Feyenoord zonder grote problemen ook de vijfde thuiswedstrijd van het seizoen winnend af wist te sluiten en zo de aansluiting bovenin wist te houden. Volgende week gaat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst op bezoek in Amsterdam en kan bij winst de tweede plek in de competitie overnemen.




Discussieer mee op de forums


Tags

pec berghuis clasie bronckhorst bijlow kuip prachttreffers slordiger besliste heer jagen kuipers lam malen mulder naarmate persie reddend siemen var vijfentwintig vilhena vorderde weggekopt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.416 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship hancko kloese kraaij liverpool middenveldert milambo nederland oosting poor reds schreuder slot soap there think trend what will willykment year yoda zerrouki