Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord dankzij prachttreffers voorbij PEC Zwolle

21 oktober 2018 12:39

Feyenoord heeft de aansluiting met de top weten te behouden. In de eigen Kuip was het simpelweg veel te sterk voor PEC Zwolle en de ploeg van Giovanni van Bronckhorst won dan ook met 3-0. Voor rust kwamen Jordy Clasie en Nicolai Jørgensen tot scoren, terwijl na rust ook Steven Berghuis een doelpunt wist te maken. De treffers van Clasie en Berghuis waren van grote schoonheid.

Feyenoord heeft de aansluiting met de top weten te behouden. In de eigen Kuip was het simpelweg veel te sterk voor PEC Zwolle en de ploeg van Giovanni van Bronckhorst won dan ook met 3-0. Voor rust kwamen Jordy Clasie en Nicolai Jørgensen tot scoren, terwijl na rust ook Steven Berghuis een doelpunt wist te maken.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut was het heer en meester op het veld en het was ook eenrichtingsverkeer richting het doel van PEC Zwolle. Feyenoord kreeg al enkele goede mogelijkheden om tot scoren te komen en het leek ook wachten op de 1-0.

De voorsprong voor Feyenoord kwam er in de 18e minuut. Een corner van Feyenoord kon nog door de defensie van PEC Zwolle worden weggekopt, maar de bal kwam voor de voeten van Jordy Clasie. De middenvelder haalde direct uit en zijn schot ging van ruim vijfentwintig meter schitterend in het doel.

Feyenoord bleef aanvankelijk jagen op meer doelpunten, maar naarmate de eerste helft vorderde werd het spel steeds slordiger, waardoor PEC Zwolle er steeds vaker uit kon komen. Justin Bijlow moest enkele keren reddend optreden en een doelpunt voor Feyenoord leek er voorlopig niet in te zitten.

Die treffer kwam er vlak voor rust echter wel. Nicolai Jørgensen stond volledig vrij bij een corner en de Deense spits kon daardoor eenvoudig binnen koppen.

Na rust leek er een compleet andere ploeg in het veld te staan. Feyenoord was veel slordiger dan voor rust en het tempo ging hard omlaag. Bijlow moest meerdere malen aan de bak en Thomas Lam was met een schot op de lat ook dicht bij een treffer.

Met nog een kwartier te spelen was het echter Feyenoord dat opnieuw wist te scoren. Steven Berghuis schoot ruim buiten het strafschopgebied de bal langs doelman Van het Hart en besliste daarmee de wedstrijd.

Robin van Persie leek tien minuten voor tijd nog de uitgelezen mogelijkheid te krijgen om ook te scoren toen scheidsrechter Siemen Mulder floot voor een strafschop. Terwijl de aanvoerder al klaar stond om te nemen, greep Björn Kuipers als VAR in. De overtreding op Tonny Vilhena bleek net buiten het strafschopgebied te zijn gemaakt, waardoor de strafschop werd veranderd in een vrije trap.

In de laatste minuten gebeurde er weinig meer in het duel, waardoor Feyenoord zonder grote problemen ook de vijfde thuiswedstrijd van het seizoen winnend af wist te sluiten en zo de aansluiting bovenin wist te houden. Volgende week gaat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst op bezoek in Amsterdam en kan bij winst de tweede plek in de competitie overnemen.


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Is er geen live verslag meer op de nieuwe site? Of mis ik de plek even?
 
site-admin 7 maanden geleden (gewijzigd)
Het liveverslag is er zeker nog. Via de volgende link te bekijken: https://live.supporters.nl/feyenoord/live.php
7 maanden geleden (gewijzigd)
Sorry, maar spel je zo tegen 020 ga je er met 7-1 af.
Tonny loopt over het gehele veld behalve zijn eigen stek. Zet hem maar volgende week tegenover Zieych op de LB plek.
Het middenveld is totaal niet in balans.
Graag Robin terug in de spits daar heeft hij veel meer waarde.
Nicolai een linie zakken
Larsson had je nooit moeten wisselen zat tegen een goal aan.
Nog steeds niet overtuigd van de coach kunsten van van Bronkhorst.
 
7 maanden geleden
Larsson was zeer slecht, Mo relatief liet meer zien, terwijl de rest al gestopt was met spelen.
 
7 maanden geleden
Vilhena was ook dramatisch. Die voegt dit seizoen echt niets toe aan het spel. Bizar als je dat vergelijkt met vorig jaar.
 
wateringer (geschorst)
7 maanden geleden
Willem!!! Waar zit je nou man!
 
7 maanden geleden
Zit te wachten tot het forum open gaat......
7 maanden geleden
De tweede helft was ouderwets superslecht. Dat wordt wat volgende week. Op deze manier gaat het een lange middag worden.
7 maanden geleden
2e helft gewoon 25 minuten niet aan de bal geweest. Zijn mijlenver verwijderd van het niveau van Ajax en PSV. Vrees een monsterscore volgende week.
7 maanden geleden
Eerste 32 minuten aardig tot goed; daarna ruim 32 minuten heel erg matig tot gewoon slecht; daarna twee goede aanvallen en een goal en de wedstrijd was gespeeld. Als je het veld tegen 020 volgende week zo groot laat worden en zo staat te kijken hoe je tegenstander voetbalt, word je in Amsterdam met dubbele cijfers afgedroogd. Dat veld moet echt veel kleiner en aangezien we dat dit seizoen nog geen wedstrijd hebben gedaan, betwijfel ik of we dat spel wel meester zijn. Tactisch greep Gio weer veel te laat in nadat we 6, 7 kansen tegen kregen in het begin van de tweede helft.
7 maanden geleden
Als je zo tegen 020 speelt maak je geen schijn van kans. Gio zal tactisch moeten schakelen en laat ‘m dat nou net niet kunnen...
7 maanden geleden
Volgende week mag meesterbrein Gio met een plan komen, 442 of 532, tegenhouden dan maar en hopen/ bidden op een geniepige counter... als je gaat proberen mee te voetballen, ga je er gruwelijk hard af...
 
7 maanden geleden
Tonny op LB en Tapia op het middenveld? ( of is dat vloeken in de kerk?)
 
7 maanden geleden
Tapia? Doe mij maar Ayoub op het middenveld.

Laatste nieuws