Feyenoord stelt teleur en speelt gelijk in Tilburg

7 oktober 2018 16:22

Het is Feyenoord niet gelukt om te winnen van Willem II. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst speelde met 1-1 gelijk in Tilburg en moet vrezen dat de concurrentie verder uitloopt. Steven Berghuis maakte vanaf de strafschopstip het enige doelpunt van Feyenoord.

Feyenoord maakte in de eerste helft een zeer zwakke indruk. Zelf kwam het niet tot uitgespeelde kansen en was het vooral gevaarlijk via afstandsschoten van Steven Berghuis. Het tempo lag veel te laag en veel passes kwamen ook niet aan. Ook bij Willem II ging een hoop fout, al kregen de Tilburgers halverwege de eerste helft wel de grootste kans. Kenneth Vermeer redde echter op een goede kans voor Fran Sol.

Na rust kwam Feyenoord een stuk beter voor de dag en kreeg het ook meerdere kansen om de score te openen. Berghuis kreeg de meeste kansen, al was Feyenoord ook meerdere keren gevaarlijk uit een corner.

Uiteindelijk kwam Feyenoord met hulp van de VAR op voorsprong. In de kluts schoot Van Persie een bal zo hoog over dat de bal zelfs uit het stadion ging. Na bekeken van de videobeelden bleek echter dat tijdens dat moment Jan-Arie van der Heijden onderuit werd getrokken in het strafschopgebied. Berghuis schoot de penalty die Feyenoord vervolgens kreeg onberispelijk binnen.

De voorsprong was voor Giovanni van Bronckhorst aanleiding om in te grijpen en te zorgen dat de ploeg defensief sterker kwam te staan. Van Persie werd er af gehaald voor Jens Toornsta en een paar minuten later werd Sam Larsson vervangen door Sven van Beek. De verdedigende wissels pakten echter averechts uit, omdat Willem II met nog een paar minuten te spelen op gelijke hoogte kwam via Sol en Feyenoord voor de derde keer dit seizoen puntverlies leed in een uitwedstrijd.