Transparent
Inloggen
Sluiten

Giovanni van Bronckhorst: 'Vandaag lukte het alleen niet'

16 september 2018 15:18

Ondanks dat Feyenoord in het begin werd overlopen gaf Giovanni van Bronckhorst in gesprek met Fox Sports aan dat hij niet verrast was door de opstelling van AZ."Nee, ik was niet verrast. Je weet van te voren dat het een complex systeem is waar je tegen gaat spelen. Vorig jaar hebben we dat al een paar keer kunnen ervaren met PEC Zwolle die in een zelfde soort systeem speelt. PSV deed dat ook", aldus Van Bronckhorst.

De trainer van Feyenoord ging verder: "Vandaag lukte het alleen niet. In het verleden stonden we met dit systeem wel goed, maar vandaag hadden we daar moeite mee. We hebben even een aanpassing moeten doen en vanaf dat moment hadden we het gevaar van AZ verminderd. We hadden al verwacht dat ze vroeg druk zouden geven met Idrissi aan de binnenkant. De ruimte voor ons lag aan de rechterkant met Jerry en Steven, maar daar maakten we te weinig gebruik van."

Op het middenveld liep het alleen niet bij Feyenoord "Het was moeizaam. Ze probeerden steeds een man meer te creëren en dat was niet makkelijk. Ik vind wel dat we dat in de laatste fase van de eerste helft en tweede helft beter voor elkaar hadden", zo gaf Van Bronckhorst aan. "We hebben qua veldspel een goed doelpunt gemaakt. In de tweede helft hebben we niet veel gecreëerd. We waren wel gevaarlijk in de standaardsituaties en daarin hadden we een paar keer moeten scoren."




Tags

bronckhorst binnenkant fox idrissi jerry overlopen pec verminderd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.501 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane advocaat arne arneslot brighton bronckhorst bronkhorst chelsea citrate dysfunction erectile fildena geertruida gegadigden gio hartman kasperk kloese kraaij medication nederland ouderwetse pastoor potter sildenafil slot twente wehave wieffer yoda