Transparent
Inloggen
Sluiten

Tyrell Malacia: 'Mijn afwezigheid had niets te maken met een blessure'

25 augustus 2018 07:02

In gesprek met De Telegraaf legt Tyrell Malacia uit waarom hij begin van dit seizoen ontbrak bij Feyenoord. "Het ging thuis even niet goed. Fysiek kan ik nog zo in orde zijn, maar als je hoofd vol zit en je daardoor mentaal niet zo sterk bent, moet je even een pas op de plaats maken," zo geeft hij aan. "Met de trainer heb ik kunnen praten. Mijn afwezigheid had niets te maken met een blessure. Het ging door de dingen thuis even wat minder en de trainer maakte toen de keuze om met Calvin Verdonk te spelen. Het gaat nu beter thuis."

Malacia geniet volop bij Feyenoord. In de jeugdopleiding kreeg hij nog de mogelijkheid om naar het buitenland te vertrekken, maar hier stond hij niet voor open. "Ik zat prima bij Feyenoord, vond ik altijd," zegt hij daarover. "Deze club geeft me een goed gevoel en ik had geen enkele reden om hier weg te gaan. Kijk eens wat ik al heb bereikt, al wil ik nog veel meer wedstrijden voor Feyenoord 1 spelen. Iedereen heeft zijn eigen gevoel. Het hangt echt van de speler af. En voor mijn ouders hoefde het ook niet."

De linksback gaat verder: "Het is heel simpel, als je de kans krijgt moet je hem grijpen. Dat zeg ik ook tegen andere jonge spelers in de selectie. Bij Feyenoord krijg je echt kansen. En ik leer hier van oudere spelers. Ik vind het mooi om als ’back’ aan te vallen en mijn power te gebruiken. Ook al ben ik een concurrent, Ridgeciano Haps steunt me op de momenten dat ik op zijn plek sta."




Tags

malacia tyrell geniet haps power ridgeciano steunt telegraaf verdonk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente what will year yoda zerrouki