Transparent
Inloggen
Sluiten

Voorbeschouwing Feyenoord - PSV

17 mei 2003 11:01

Verslaggever: RvN

Zondagmiddag om 13.00 uur staat de topper in De Kuip tussen Feyenoord en PSV op het programma. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Dick Jol en zal in een schakelprogramma met het duel Ajax-De Graafschap worden uitgezonden door Canal+.

Voor de fans die niet naar het stadion kunen of willen is de wedstrijd op diverse manieren te volgen. De topper tussen Feyenoord en PSV (aanvang 13.00 uur) wordt live uitgezonden via Canal+ en wordt voorafgegaan door een ruime voorbeschouwing van een uur. Ook de NOS zal in haar sportprogramma vanaf 12.00 uur met interviews en archiefbeelden vooruitblikken naar de topper. Voor de live wedstrijd moet echter afgestemd worden op de betaalzender, al dan niet bij vrienden of een caf? met Canal+.

Een andere mogelijkheid is internet. Het Koreaanse ITV zendt de beelden live uit via internet, al moeten de verwachtingen over de kwaliteit daarvan niet te hoog zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk de radioverslagen. Feyenoord.nl audio zal de gehele wedstrijd verslaan, net als radiorijnmond.nl. Radio 1 zal de wedstrijd niet volledig, maar wel grotendeels volgen. OmroepBrabant.nl biedt vanaf 12 tot 17.00 uur flitsen rondom de wedstrijd. Tenslotte heeft PSV.nl een matchtracker met een live tekstverslag en statistieken. Natuurlijk kun je tegelijkertijd met het volgen van deze wedstrijd terecht in de Chatbox van deze site om de wedstrijd samen met andere fans te volgen.

Fans in het buitenland kunnen o.a. terecht bij de zenders Stream Calcio (Ita), Viasat Sport (Deens, in de rust gesprek met Arnesen en Heintze), ITV (Korea), Sport TV, NTV+ Football, RTBF en C+ Belgique.

Bert van Marwijk heeft verdedigende problemen. Het meespelen van De Nooijer, Loovens en Gyan is nog niet geheel zeker. Als De Nooijer afvalt zal Paauwe wellicht weer naar het centrum verhuizen en komt de Pool Rzasa weer terug op de linksbackplaats. Verder weinig verrassingen in het elftal van Feyenoord. Van Persie is geschorst en zal vermoedelijk vervangen worden door Lurling, al heeft van marwijk sinds gisteren ook weer de beschikking over de meer verdedigend ingestelde Pardo.

Feyenoord: Lodewijks, Emerton, Van Wonderen, De Nooijer (Rzasa), Paauwe, Kalou, Bosvelt, Acu?a (Ono), Lurling (Pardo), Buffel en Van Hooijdonk.

Kasper Bogelund keert na een goede trainingsweek terug in het elftal van PSV nadat een blessure hem geruime tijd uit het elftal hield. Ernst Faber blijkt definitief niet op tijd hersteld voor de topper. Hij zit niet in de selectie. Hiddink liet zich nog niet volledig uit over zijn basisopstelling. De kans lijkt groot dat Bogelund terugkeert in het elftal en dat Ooijer zich zal gaan bekommeren om Van Hooijdonk. De andere positie zal dan ingevuld worden door Vogel of Dirkx. Vogel lijkt de eerste optie om Buffel af te stoppen. In dat geval zou Van der Schaaf op het middenveld in de basis komen. Voorin krijgt Bruggink de tweede spitspositie, waardoor alleen de vraag open blijft staan over de rechtshalfplaats. Hiddink was tevreden over de prestaties van Leandro en Park. Gezien de zware tegenstander zou een iets meer verdedigend ingestelde speler beter passen. De zwakte van Paauwe op de linksbackpositie zou echter perfect uitgespeeld kunnen worden door de snelle Rommedahl. Hiddink heeft dus diverse mogelijkheden.

PSV: Lenaerts, B?gelund, Ooijer, Vogel (Dirkx), Lee, Rommedahl (Leandro, Park), Van Bommel, Van der Schaaf (Vogel), Robben, Bruggink en Kezman.

In het verre verleden won Feyenoord steevast van de Eindhovenaren. Tussen 1928 en 1938 werd geen punt verloren in eigen huis. Een blikje in ons archief leert ons dat er vanaf 1954 48 competitiewedstrijden zijn gespeeld in De Kuip tussen Feyenoord en PSV. 21 keer won Feyenoord, 19 keer werd het een gelijkspel en acht duels gingen verloren. De afgelopen jaren zijn de resultaten erg wisselvallig met een overwinning drie seizoenen geleden, een nederlaag 2 jaar geleden en een doelpuntloos gelijkspel in het vorige seizoen.

Dit seizoen was Feyenoord de enige die van PSV wist te winnen en dat nog wel uit in het Philips Stadion.

Meer op




Tags

topper vogel canal hiddink nooijer paauwe voorbeschouwing bogelund bruggink buffel dirkx hooijdonk itv kuip leandro lurling marwijk ooijer pardo park rommedahl rzasa schaaf aanvang acu afgestemd afvalt archief archiefbeelden arnesen audio bekommeren belgique betaalzender blikje bommel bosvelt caf calcio chatbox emerton faber flitsen gelund graafschap gyan heintze ita jol kalou kasper kezman korea kunen lee lenaerts linksbackplaats lodewijks loovens matchtracker nos ntv omroepbrabant ono persie pool radiorijnmond radioverslagen rechtshalfplaats robben rtbf schakelprogramma sportprogramma tekstverslag trainingsweek verhuizen verrassingen viasat voorafgegaan vooruitblikken wisselvallig wonderen zenders zwakte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot dtk jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente will year yoda zerrouki