Transparent
Inloggen
Sluiten

Ruben Schaken: 'Kuipvrees, daar lijkt het wel op bij Sam Larsson'

24 augustus 2018 07:01

In gesprek met het Algemeen Dagblad praten meerdere oud-Feyenoorders over de ontwikkeling van Sam Larsson. De Zweedse vleugelaanvaller kwam een jaar geleden over van sc Heerenveen, maar wist tot nu toe nog niet te overtuigen in Rotterdam. "Toen Feyenoord hem haalde, zag ik het wel zitten," geeft Willem van Hanegem aan. "Hij heeft niets laten zien. Hij zoekt graag de combinatie, maar dat is bij Feyenoord niet bepaald de huisstijl."

Van Hanegem gaat verder: "Tegen Excelsior mocht hij van de zijkant alleen richting de keeper. Je zag hem zoeken aan wie hij de bal nog kon afgeven. Er was niemand, hij wilde de bal klaarleggen voor zijn rechtervoet, maar maakte de bal op die manier vrij voor een verdediger. Een zelfverzekerde speler overkomt dat niet. Terwijl ik Larsson wel een leuke voetballer vind."

Ruben Schaken heeft wel een verklaring waarom het bij de Zweed niet loopt. "Kuipvrees, daar lijkt het wel op bij Larsson," aldus Schaken. "Hij lijkt aangekomen bij een kruispunt. Nu moet hij het laten zien. Lukt dat, dan wint hij het publiek voor zich. Lukt dat niet, dan wordt het een moeilijk verhaal voor hem. En dat is jammer, want hij kan echt voetballen. Ja, het is vijf voor twaalf voor Larsson."

Schaken zelf had daar in zijn beginperiode bij Feyenoord last van. "Ik was ook onzeker die eerste maanden in de Kuip. Dat publiek zo kort op het veld, je hoort ze zuchten als je de bal verspeelt. Maar ik begon te draaien, benutte mijn snelheid in de diepte en op een gegeven moment voel je de steun van de fans. Dan zweef je bijna. Dan geeft de Kuip zo veel kracht," zegt hij daarover.

Ook Mario Been vermoedt dat Larsson last heeft van Kuipvrees. "Op dit moment durft hij niets. Kuipvrees ja. Ik speelde ooit met René Hofman, de beste speler van Limburg. Echt een prima speler. Maar de Kuip gaf hem letterlijk knikkende knieën. Kom daar maar eens vanaf," aldus de oud-speler en -trainer van de club.

Door de problemen rondom Jean-Paul Boëtius lijkt Larsson voorlopig geen concurrentie te hebben voor zijn positie. "Voor Larsson zou dit de ideale situatie moeten zijn. Van zijn concurrent Boëtius is hij voorlopig af. Dat moet rust en vertrouwen geven," zegt Schaken daarover. "Ik weet ook al wel dat mensen van spelers die miljoenen hebben gekost meer verwachten. Maar dit is écht zijn kans."

Volgens Been is het echter niet zo eenvoudig. "De invloed van de Kuip, dat valt met geen pen te beschrijven. Larsson zal het snel moeten laten zien," aldus Been. "Ik zou hem vertrouwen blijven geven. Want je kunt mij niet wijs maken dat hij niet meer kan voetballen."
Tags

larsson schaken kuipvrees kuip ruben boetius hanegem aangekomen beginperiode beschrijven excelsior heerenveen hofman huisstijl klaarleggen knieen knikkende kruispunt pen rechtervoet wijs zelfverzekerde zuchten zweed zweef

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.891 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane agema arneslot belgie coalitie dijk drugssquare dtk gedragsproblemen geert geertruida gekke gimenez intensiteit kloese minister muscat nederland oppositie praag priske pvda sahin slot smal sparta timmermans wilders willykment yoda