Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem over Robin van Persie: 'Zo'n grote speler en zoveel onzin'

20 augustus 2018 07:26

In zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad haalt Willem van Hanegem uit naar Feyenoord en met name op de uitspraken na de wedstrijden van afgelopen week. "Bij Feyenoord dachten ze donderdag en vrijdag na de uitschakeling tegen AS Trencín dat ze mensen gewoon in de maling kunnen nemen," aldus de voormalig Feyenoorder. "Trots, aanknopingspunten, pech. Die woorden vielen. Maar ze kwamen vijf doelpunten tekort om de nummer vijf van Slowakije uit te schakelen. Vijf!"

Van Hanegem gaat verder: "En in tweemaal 90 minuten wonnen ze niet eenmaal van een ploeg met een paar spelers die in Nederland, waar de lat de laatste jaren toch niet erg hoog lag, volkomen mislukt zijn."

De Krommme stoort zich ook aan de uitspraken van Robin van Persie. Zo traint Feyenoord als Manchester United, hoeft niemand wakker te liggen van de nederlagen bij AS Trenčín en De Graafschap en deed Excelsior het hartstikke slim zondag. "Ik werd er echt verdrietig van. Zo'n grote speler en zoveel onzin. Bij Feyenoord leggen ze de lat zo laag, dat je er inmiddels sloffend overheen kan stappen. Ze liggen nergens meer wakker van," zo geeft hij aan. "Ja, van Jean-Paul Boëtius die twee domme gele kaarten kreeg tegen De Graafschap. Dat noem ik nou een makkelijk slachtoffer, zeker omdat anderen in de Kuip overal maar mee wegkomen. Steven Berghuis schopte die Joey Sleegers van AS Trencín bijna ongelukkig en dat kon allemaal wel."

Ook in het aankoopbeleid van Feyenoord gaat het nodige mis. Van Hanegem neemt Sofyan Amrabat als voorbeeld, die na een jaar alweer wil vertrekken. "Waarom hebben ze die gozer eigenlijk gekocht? Giovanni van Bronckhorst heeft nooit een idee gehad waar hij Amrabat moest neerzetten," zegt hij daarover. "Die jongen wil meer spelen, zo gek is dat toch niet? Ja, dat moet je afdwingen. Maar het is niet eens bekend waar hij moet spelen. Dan hoor ik mensen zeggen dat hij het gewoon niet heeft. Nee, de bondscoach van Marokko nam hem voor de lol mee naar het WK."

Voor Van Hanegem is ook duidelijk waar het precies mis gaat. "Het probleem is dat Feyenoord spelers koopt die in de eredivisie opvallen bij subtoppers maar vervolgens in de Kuip nooit meer beter worden," zo geeft hij aan. "Van Bronckhorst heeft Amrabat niet beter gemaakt. En Sam Larsson ook niet. En Marko Vejinovic ook niet. En ze waren niet goedkoop, hè."
Tags

hanegem amrabat onzin persie trencin bronckhorst graafschap kuip wakker berghuis boetius column eredivisie excelsior joey krommme larsson maling marko marokko nederland opvallen schopte slachtoffer sleegers sloffend slowakije sofyan subtoppers vejinovic verdrietig wegkomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Registreer je nu via deze link bij onze bookmaker en krijg 5x je inleg terug als Feyenoord wint van Heracles Almelo!Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.107 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aursnes betaalbare demissionair dessers duitsland fortuyn hanegem kabinet krankenkasse linssen malacia marktwerking middenveldert oppositie oranje overgelaten pec pedersen ramesoe slory slot sobat til toornstra twente vakkiek willykment ziekenfonds zorg