Transparent
Inloggen
Sluiten

Rinus Israël: 'Je moet dus de conclusie trekken dat je gewoon een slecht elftal hebt'

14 augustus 2018 07:13

Voormalig Feyenoorder Rinus Israël is tegenover het Algemeen Dagblad hard in zijn oordeel over Feyenoord na de wedstrijden tegen AS Trenčín en De Graafschap. "Je moet dus de conclusie trekken dat je gewoon een slecht elftal hebt. Ja, wat moet ik dan? Dit wordt geen positief verhaal, hoor," zo geeft hij aan. "Natuurlijk zullen die jongens best gewild hebben in Doetinchem, zoals Van Persie zei. Punt is alleen: dit elftal heeft geen kwaliteit, het straalt niets uit. En het mist nu al twee duels op een rij de instelling die nodig is om wedstrijden te winnen."

Wim Rijsbergen kan zich alleen maar aansluiten bij zijn voormalig ploeggenoot. "Het is crisis bij Feyenoord, écht crisis. Toevallig was ik bij die wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. Dat iedereen rond Feyenoord toen zo lovend was na die gewonnen penaltyserie, begreep ik al niet," aldus Rijsbergen. "Waar vroeger mannen als Rinus Israël of Willem van Hanegem het karakter van het elftal bepaalden, maakte de laatste jaren Karim El Ahmadi het verschil. Zonder hem is er geen speler die de boel bij elkaar houdt. Dat zag je in Eindhoven al."

Rijsbergen vervolgt: "Van Persie heeft die uitstraling vanzelfsprekend wel, alleen is hij geen jongen die tijdens zo'n wedstrijd tegen De Graafschap de jongens bijeenroept en zegt: 'Tot hier en niet verder'. Ook Jordy Clasie niet. Hij heeft twee jaar niet gevoetbald. En dat zie je. Deze selectie is niet topclubwaardig."

Om te zorgen dat de rust in Rotterdam weer terug keert, moet de ploeg van Giovanni van Bronckhorst donderdag overtuigend zien te winnen van AS Trenčín, zo vindt Israël. "Kijk, normaal gesproken maak je die 4-0 niet meer goed. Maar van zo'n ploegje moet je toch gewoon riant kunnen winnen, zeg? Ik vind echt dat Feyenoord zich voor schut heeft laten zetten in Slowakije," zegt hij daarover. "Dat mogen ze zichzelf verwijten. Je weet dat zo'n Trencín gaat aanvallen. Dan stel je je daar toch op in? Wat doet Feyenoord? Dat laat het allemaal maar gebeuren. Dan heb je als elftal gewoon geen idee, dan doe je maar wat en dan ben je inderdaad niet topclubwaardig."

Rijsbergen vreest dat Feyenoord maar voor één prijs kan strijden dit seizoen. "Ik hoop van harte dat het Legioen de ploeg er doorheen sleept donderdag tegen die Slowaken. Dan weet je het nooit daar. Maar normaal gesproken sta je daarvoor al op te grote achterstand. Ik denk dat Feyenoord moet hopen dat het weer de KNVB-beker wint dit seizoen. Om het kampioenschap gaat deze selectie namelijk niet strijden," zo geeft hij aan.
Tags

israel rijsbergen rinus trencin graafschap persie topclubwaardig ahmadi bepaalden bijeenroept bronckhorst clasie doetinchem hanegem karim knvb legioen penaltyserie ploegje riant schut sleept slowaken slowakije uitstraling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.649 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna carranza caru containers eredivisie excelsior geertruida gijs groen jon kraaij mats milambo orban oussama rusland smal socrates timber trump twente ueda westen wieffer willykment