Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord doet aangifte tegen fakkelgooiers

7 augustus 2018 17:10

Op de eigen website heeft Feyenoord verklaard aangifte gedaan te hebben tegen degenen die tijdens de Johan Cruijff Schaal fakkels het veld op hebben gegooid. De club geeft daarnaast aan dat het verwacht dat de KNVB op korte termijn Feyenoord hierin zal volgen en dat het Openbaar Ministerie de zaak zal gaan oppakken.

Stadiondirecteur Jan van Merwijk geeft aan het te betreuren dat Feyenoord deze stap heeft moeten zetten. "We zien het echter als de enige logische stap na wat er in Eindhoven is voorgevallen," zo geeft hij aan. "Feyenoord heeft de plicht als werkgever te zorgen voor een veilige werkomgeving voor haar werknemers, mensen die we inhuren en natuurlijk ook voor haar supporters. Deze is natuurlijk in het geding als er met brandende voorwerpen in hun richting wordt gegooid."

Ook algemeen directeur Jan de Jong haalt uit naar de fakkelgooiers. "Ik heb dat ook aan PSV laten weten en namens Feyenoord mijn excuses aangeboden. PSV heeft immers flink de nek uitgestoken door meer dan 4000 Feyenoord-supporters toe te laten in hun stadion," aldus De Jong. "Die moedige zet is dus helaas niet beloond. Zoals eerder is het weer een relatief kleine groep die zich ernstig heeft misdragen, maar het feit ligt er wel dat het goed is misgegaan."
Tags

aangifte fakkelgooiers jong brandende inhuren knvb merwijk misdragen moedige openbaar plicht stadiondirecteur werkgever werkomgeving

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.619 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna caru containers emmen eredivisie excelsior geertruida gijs groen hancko jon kraaij mats milambo orban oussama poetin rusland smal socrates trump twente westen wieffer willykment