Transparent
Inloggen
Sluiten

Verstandelijk beperkte Feyenoord-supporter in gezicht geslagen na winst tegen PSV

5 augustus 2018 22:16

Na de winst tegen PSV is in het Philips Stadion een verstandelijk beperkte Feyenoord-supporter geslagen. Dat valt te lezen op de website van het Algemeen Dagblad. De supporter zat samen met zijn pleegouders en een vriend in het stadion en nadat Jordy Clasie de winnende strafschop binnen schoot, werd hij vol in zijn gezicht geslagen.

Zijn pleegvader Theo Maas spreekt er schande van. "Veel mensen om ons heen op de tribune hadden in de gaten dat het twee jongens met een beperking waren. Zij genoten van hun enthousiasme. Pas na de laatste strafschop ging het mis," zo geeft hij aan. "Het ging daarna razendsnel en er stond ineens een man voor Ritchies neus. Ik verwijt het mezelf dat ik het niet heb zien aankomen. Ik ben er erg van geschrokken."

Maas heeft dan ook aangifte gedaan bij de politie. De dader is inmiddels al aangehouden. "Je veronderstelt veilig te zijn in het huis van PSV. Ik verwonder me erover dat dit agressieve gedrag getolereerd wordt. Hartstikke triest," aldus Maas.

PSV-woordvoerder Thijs Slegers geeft aan het voorval te betreuren. De club heeft er alles aan gedaan om de veiligheid te garanderen, wat voor een groot deel gelukt is. "Alleen in dit geval niet. Maar ook de vuurwerkgooiers in het Feyenoordvak veroordelen wij. We gaan er alles aan doen om de daders te pakken," zo geeft Slegers aan.
Tags

maas verstandelijk slegers aangehouden aangifte beperking clasie dader feyenoordvak garanderen getolereerd pleegouders pleegvader ritchies schande veronderstelt verwonder vuurwerkgooiers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna caru containers emmen eredivisie excelsior gijs groen hancko jon kraaij mats mls oekraine orban oussama poetin priske smal socrates trump twente westen wieffer willykment