Transparent
Inloggen
Sluiten

Arsène Wenger: 'Robin van Persie is een exceptionele speler en een exceptioneel mens'

4 augustus 2018 07:18

In gesprek met De Telegraaf is Arsène Wenger lovend over Robin van Persie, die hij jaren meemaakte als speler bij Arsenal. "Robin is een exceptionele speler en een exceptioneel mens. Ik werk niet meer met hem, maar hij zal zich alleen maar verder hebben ontwikkeld," zo geeft de Fransman aan. "En de Robin die na zoveel jaren bij mij wegging was al een heel andere dan de Robin die ik in het tweede elftal van Feyenoord destijds aantrof. Ik heb de evolutie en de revolutie van de voetballer en de mens Van Persie meegemaakt."

Wenger waardeert het vooral dat Van Persie niet oppervlakkig is, zo geeft hij aan. "Als speler trainde en voetbalde hij bij mij met een ongekende intensiteit. Ik denk dat hij daarin niets is veranderd bij Feyenoord. Die intensiteit zit ook in zijn ’mens zijn’," aldus Wenger. "Als het om het perfectioneren van de groep, het elftal op het veld of de teamspirit gaat is er bij hem geen ruimte voor grappen. Hij eist van iedereen het uiterste en durft alles te benoemen."

De afgelopen zomer opgestapte manager bij Arsenal genoot van de ontwikkeling van Van Persie. "Niemand heeft zich zo ontwikkeld als hij. Toen ik hem leerde kennen had hij iets brutaals in zijn spel. A bit of showboating, maar dat hebben veel grote talenten op jonge leeftijd. Dat heeft hij getransformeerd naar een enorme gretigheid om efficiënt te zijn," zegt hij over de aanvoerder van Feyenoord. "In de loop der jaren werd hij een enorme killer. Met zijn prestaties en zijn bijzondere spel heeft hij het voetbal in Engeland en in de nationale ploeg van Nederland veranderd. Ik heb dat schitterend gevonden."

Een kwaliteit van Van Persie springt eruit voor Wenger. "In het topvoetbal onderschatten mensen de waarde van de first touch. Als die exceptioneel goed is, ben je als speler al een eind op weg," aldus de Fransman. "Iedereen heeft Robin’s first touch in het begin nooit genoeg op waarde geschat. Die zit op hetzelfde level als die van Dennis Bergkamp. En die was - tot de komst van Robin - de beste van allemaal…"
Tags

persie wenger arsene exceptionele arsenal fransman intensiteit touch aantrof bergkamp bit brutaals eist engeland evolutie getransformeerd grappen gretigheid killer leerde level meemaakte nederland oppervlakkig perfectioneren showboating springt teamspirit telegraaf uiterste voetbalde waardeert wegging

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.796 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane alireza arne dwdd geertruida gimenez grachtengordel hartman ivanusec lazio middenveldert milambo minteh nieuwkerk nieuwkoop npo paixao sauer slot stengs timber ueda volendam wehave wieffer willykment woke yoda zeroukki zerrouki