Feyenoord na knotsgekke slotfase gelijk tegen Fenerbahçe

21 juli 2018 21:58

Feyenoord heeft de oefenwedstrijd tegen Fenerbahçe na een knotsgekke slotfase gelijk gespeeld. De ploeg stond na 18 minuten met 3-0 achter, maar in de slotfase kwam Feyenoord opeens terug met drie doelpunten, waardoor het uiteindelijk 3-3 werd.

Feyenoord begon erg zwak aan de wedstrijd en dat leidde al na 7 minuten tot een achterstand toen Eljif Elmas van buiten het strafschopgebied vanuit de rebound de bal achter doelman Justin Bijlow schoot. Na 12 minuten ging de bal op de stap nadat Tyrell Malacia zijn tegenstander onderuit trok en de Braziliaan Giuliano binnen schoot.

Het werd voor Feyenoord zelfs nog erger toen in de 18e minuut Mathieu Valbuena binnen kopte en na ruim een half uur kreeg Fenerbahçe nogmaals een penalty. Dit keer wist Bijlow de inzet echter te keren. De Turken bleven echter de betere ploeg op het veld en ondanks dat ook Feyenoord enkele mogelijkheden kreeg, ging Fenerbahçe vrij probleemloos met een 3-0 voorsprong de rust in.

Na rust leek de wedstrijd dood te bloeden. Beide ploegen kregen enkele kansjes, maar het duel leek af te stevenen op een 3-0 overwinning voor Fenerbahçe. In de slotfase kwam Feyenoord echter met een slotoffensief toen Steven Berghuis via de paal wist te scoren en diezelfde Berghuis gaf de assist op Jens Toornstra, die in de laatste minuut de 3-2 wist binnen te koppen.

In blessuretijd was het echter Feyenoord dat de uitgelezen mogelijkheid kreeg om gelijk te maken nadat het ook een strafschop kreeg. Berghuis wist het buitenkansje te verzilveren, waardoor Feyenoord met een gelijkspel weer terug kan naar Rotterdam.