Transparent
Inloggen
Sluiten

Strafschoppen bij Johan Cruijff Schaal volgens ABBA; Feyenoord tegen

17 juli 2018 19:13

De KNVB heeft besloten dat de eventuele beslissende strafschoppen in de aankomende wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen PSV en Feyenoord zullen worden genomen volgens het zogenaamde ABBA systeem. Bij dit systeem worden de strafschoppen niet meer om en om genomen, maar in een andere volgorde (na de eerste strafschop mag het andere team twee keer en zo verder). De reden achter deze volgorde is dat het eerlijker zou zijn, omdat niet telkens één team voor komt. Feyenoord is tegen. PSV heeft aangegeven het wel prima te vinden en de experimentele regels ter kennisgeving te hebben aangenomen.

De Rotterdammers zien dat dus anders. Technisch Directeur Martin van Geel verwijst naar de bekerwedstrijd Lisse tegen Hoek van afgelopen seizoen, waarin de scheidsrechter op eigen initiatief het andere systeem toepaste. Dat bleek toen geen stand te houden, waarna de serie moest worden overgenomen. "Hoe is het mogelijk? Die schaal is een serieuze prijs, hè. Op het WK hebben we net nog allerlei penaltyseries voorbij zien komen. Maar net als met kunstgras gaan we nu in Nederland weer iets nieuws verzinnen waar de rest van de wereld niet aan meedoet", aldus Van Geel.

De wedstrijd is op 4 augustus in Eindhoven.
Tags

abba kennisgeving knvb lisse nederland penaltyseries

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane afrika afrondende arne berghuis boer bozenik feyenoordtm frankrijk gaal geertruida hall hanegem hansen haps holmgren kokcu marcus marwijk mischien molde nederland oranje pedersen ramesoe senesi slot vasquez ven willykment