Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord overklast FC Basel en wint met 0-5

13 juli 2018 21:49

De tweede wedstrijd om de Uhrencup heeft Feyenoord een grote overwinning opgeleverd. De Zwitserse topclub FC Basel werd met liefst 0-5 verslagen. Robin van Persie was de grote man aan de kant van de Rotterdammers.

Na een minuut kon er al opnieuw afgetrapt worden toen Robin van Persie een voorzet van Steven Berghuis wist binnen te koppen.

Feyenoord was vanaf het begin de betere ploeg op het veld en kreeg vlak voor rust daarvoor de beloning. Dit keer waren de rollen omgedraaid, omdat Van Persie nu een assist op Berghuis gaf.

Na rust veranderde niets aan het spelbeeld. Feyenoord was oppermachtig en dat leidde uiteindelijk tot de 0-3 toen Van Persie buiten het strafschopgebied op knappe wijze in de linkerhoek wist te krullen.

De honger naar doelpunten was echter nog niet gestild, want Feyenoord bleef jagen op meer. Eric Botteghin kopte de 0-4 binnen uit een vrije trap van Berghuis en Tonny Vilhena maakte zelfs de 0-5.

Dat bleek uiteindelijk de eindstand waardoor Feyenoord zich op zeer knappe wijze wist te revancheren voor de nederlaag tegen Young Boys op woensdag.




Tags

persie basel berghuis overklast botteghin gestild honger jagen krullen linkerhoek oppermachtig revancheren spelbeeld uhrencup vilhena

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg