Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Het was voor Nicolai Jørgensen ook niet eenvoudig in Rusland'

5 juli 2018 07:03

Afgelopen winterstop kon Nicolai Jørgensen voor 18 miljoen euro de overstap maken naar Newcastle United. Feyenoord wilde echter niet meewerken, omdat het aantrekken van een vervanger in de winterstop veel geld zou kosten, hij in de tweede seizoenshelft voor Feyenoord nog erg belangrijk kon zijn en hij bij een goed WK meer waard zou kunnen worden.

Jørgensen belandde echter in een flinke vormdip en scoorde na de winterstop nog maar drie keer. Op het WK maakte hij bovendien nauwelijks indruk en verloor zelfs zijn basisplaats. Hij miste uiteindelijk ook nog de beslissende penalty in de wedstrijd tegen Kroatië. "Om het maar meteen voor hem op te nemen: het was ook niet eenvoudig voor hem in Rusland," geeft clubicoon Willem van Hanegem aan.

De Kromme gaat verder: "Jørgensen staat aan het einde van het elftal, dan ben je afhankelijk van de ploeg. We weten allemaal dat hij niet snel is, dus op de counter was het ook lastig. En die bonkige Cornelius die hem uit de basis speelde, was fysiek wat meer opgewassen tegen de verdedigers."

Het is echter niet te verwachten dat een club nog 18 miljoen voor de Deen wil betalen. "Ik vond 18 miljoen destijds al een behoorlijk bedrag," zegt Van Hanegem daarover. "Maar dat hij nu een strafschop miste, dat gebeurt. Idioten sturen een doodsbedreiging, maar ook dat zou ik niet serieus nemen. Messi miste ook een strafschop, toch? Daar zullen clubs het niet vanaf laten hangen."

Een vertrek lijkt zelfs lastig te worden. "Een club die wil aanvallen, kan hem halen. Want het is een slimme speler. Maar dat zijn vaak de topclubs en die komen niet bij hem uit," aldus Van Hanegem.
Tags

hanegem rusland bonkige cornelius counter doodsbedreiging idioten kroatie messi newcastle vormdip

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat aeb afschieten arnesen bozenik conteh diemers dynamiek eredivisie erkennen fer geertruida haps heerenveen irak joey joh kuijt linssen malacia ramesoe rijnmond slot til toornstra trauner vakkiek veerman willykment