Denemarken uitgeschakeld op WK na strafschoppen, Nicolai Jørgensen mist beslissende penalty

1 juli 2018 22:58

Met Nicolai Jørgensen als invaller is Denemarken uitgeschakeld op het WK. Nadat in reguliere speeltijd Kroatië en Denemarken allebei één keer wisten te scoren, draaide het uiteindelijk uit op penalty's. Jørgensen miste uiteindelijk de vijfde penalty, waarna Kroatië doorging naar de kwartfinale toen Ivan Rakitic wel wist te scoren.

Het duel begon krankzinnig. Binnen de minuut stond Denemarken al op 1-0 door Mathias Jørgensen, terwijl in de vierde minuut Mario Mandzukic voor de gelijkmaker zorgde. Het duel bloedde vervolgens dood. Beide ploegen leken vooral geen risico te willen nemen en er kwamen nauwelijks kansen meer. Ook niet toen Feyenoord-spits Jørgensen in de 66e minuut als invaller in het veld kwam.

In de verlenging begon Denemarken aanvankelijk iets feller, maar ook dat duurde niet lang. Het duel leek af te stevenen op strafschoppen toen in de 115e minuut Ante Rebic voorbij Kasper Schmeichel ging en de bal in het lege doel kon tikken. Hij werd echter naar de grond gehaald door Mathias Jørgensen, waardoor een strafschop volgde. Luka Modric miste echter, waardoor alsnog een penaltyreeks volgde.

Bij Denemarken misten Christian Eriksen en Ajacied Lasse Schöne, terwijl bij de Kroaten Milan Badelj en Josip Pivaric hun penalty zagen worden gestopt. Alles kwam aan op de laatste penalty. Een zwak ingeschoten penalty van Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen kon worden gekeerd, waardoor Ivan Rakitic de Kroaten richting de kwartfinale schoot.