Lodewijks houdt Feyenoord in de race

11 mei 2003 14:23

Verslaggever: K

Feyenoord blijft in de race met Ajax om de tweede Champions League plaats door een 2-1 thuisoverwinning op RKC Waalwijk. De overwinning was zeer zwaar bevochten. Een late vrije trap van Van Hooijdonk betekende uiteindelijk de beslissing. Doelman Patrick lodewijks speelde opnieuw een belangrijke rol, met zijn reddingen bleef Feyenoord in de wedstrijd.

Van Marwijk had noodgedwongen een verrassing in petto in zijn elftal. Vanwege de afwezigheid van zowel De Nooijer als Loovens moest Van Marwijk zijn centrale duo anders invullen. Hij koos er dit keer niet voor om Paauwe naar het centrum te halen, maar posteerde de Ghanees Gyan daar. Dat bleek geen onverdeeld succes.

Al binnen de minuut kreeg Feyenoord diverse doelpogingen om op voorsprong te komen. Waar de Rotterdammers na lieten te scoren daar bracht Van Diemen zijn ploeg na vijf minuten wel op voorsprong. Lodewijks kon een schot van Cornelisse niet klemvast pakken, Van Diemen was er als de kippen bij om de 0-1 binnen te schieten. RKC Waalwijk trok zich vervolgens terug en liet Feyenoord komen. De Rotterdammers konden tegen een muur van RKC verdedigers maar weinig kansen creeren.

7 minuten voor rust werd het dan toch 1-1. De uitblinkende Bosvelt gaf op een voor hem karakteristieke wijze in een ultieme poging de bal voor vanaf de achterlijn. Bonaventura Kalou kon vervolgens makkelijk inkoppen. De hoop in Rotterdam was groot omdat Ajax bij rust met 1-0 achterstond in Nijmegen.

De tweede helft was zeker niet beter. Feyenoord was de ploeg in het balbezit, maar op de counter was RKC levensgevaarlijk. het was aan doelman Lodewijks te danken dat Feyenoord in de wedstrijd bleef. Hij keepte een fantastische wedstrijd.

Het was uiteindelijk niemand anders dan Pierre van Hooijdonk die de wedstrijd weer besliste met een vrije trap. Zijn eerste vrije trap landde nog op de kruising van paal en lat. Even later was het dan toch raak. Een prachtige vrije trap belandde in de rechterbovenhoek.

Het feest leek compleet in Rotterdam. Het feit dat Ajax alsnog op voorsprong kwam in Nijmegen kwam erg hard aan in De Kuip. Alle hoop was gevestigd op NEC gezien het wedstrijdprogramma van de laatste weken van Ajax. Het mocht echter niet zo zijn.

Feyenoord zal volgende week tegen PSV zelf aan de bak moeten en dan hopen dat Aja xnog een keer tegen een zeeperd oploopt tegen De Graafschap (thuis), FC Twente (uit) of Heerenveen (thuis).