Transparent
Inloggen
Sluiten

Verklaring Feyenoord City: 'Dit rapport niet worden gezien als een wetenschappelijke publicatie'

20 juni 2018 07:00

In een verklaring heeft Feyenoord City een reactie gegeven op het rapport van universitair docent economie Tsjalle van der Burg. Feyenoord City haalt uit naar het rapport. "Wij zijn zeer teleurgesteld door de onzorgvuldige wijze waarop kritiek wordt geuit op onze plannen voor Feyenoord City en het nieuwe stadion. Naar onze mening kan dit rapport niet worden gezien als een wetenschappelijke publicatie," wordt aangegeven in de verklaring.

Het rapport van Van der Burg zou niet gebaseerd zijn op actuele kennis, veel onjuistheden, onzorgvuldigheden en onwaarheden bevatten en bovendien vol staan met aannames, suggesties en speculaties. Feyenoord City wil Van der Burg dan ook uitnodigen voor een gesprek om een gedetailleerde reactie op zijn rapport te geven. Een uitnodiging die hij op 12 maart al eens afgeslagen zou hebben.

In de verklaring wordt aangegeven dat de directies van Stadion Feijenoord en Feyenoord zorgvuldig omgaan met de besluitvorming voor het nieuwe stadion. "De weg er naartoe wordt uiterst precies bewandeld. Op dit moment staat alles volledig in het teken van tekenen, rekenen, toetsen en nog eens toetsen," zo leest de verklaring.

Om de continuïteit en toekomst van Feyenoord te kunnen waarborgen met een nieuw stadion, neemt Feyenoord City momenteel meerdere acties. Er vindt een uitgebreid marktonderzoek plaats onder de seizoenskaarthouders van Feyenoord, International Stadia Group houdt namens de banken en Stadion Feiejnoord de volledige exploitatie tegen het gelicht en het bestaande schetsontwerp van het stadion wordt uitgewerkt naar een voorlopig ontwerp. Met de banken en andere financiële partijen wordt bovendien de financiering verder uitgewerkt en er vindt intensieve participatie plaats met bewoners, belanghebbende bedrijven en supporters.

Feyenoord zal aan het einde van de zomer besluiten wat de volgende stap gaat worden in dit dossier.
Tags

rapport burg wetenschappelijke toetsen aannames actuele afgeslagen belanghebbende besluitvorming bevatten bewoners directies docent dossier economie feiejnoord financiering gedetailleerde marktonderzoek onjuistheden ontwerp onwaarheden onzorgvuldige onzorgvuldigheden participatie schetsontwerp seizoenskaarthouders speculaties stadia suggesties tsjalle universitair waarborgen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.071 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane ado arnesen bane bannis bijlow bozenik cruzcontrol danall diemers eredivisie fer geertruida gernot hanegem jahanbakhsh kuip lask linssen oostenrijk oostenrijker portugal ramesoe schinkels slot sporar stefan trauner willykment zirkzee