Feyenoord onder 19 wint hectische bekerfinale van PSV

2 juni 2018 12:22

Feyenoord onder 19 heeft in een hectische bekerfinale weten te winnen van landskampioen PSV. Dankzij twee doelpunten van aanvoerder Jordy Wehrmann werd na verlenging met 2-1 gewonnen. Het duel werd echter ontsierd door meerdere opstootjes en een massale vechtpartij in de verlenging, waardoor het duel enige tijd gestaakt was.

Feyenoord begon direct furieus aan de wedstrijd en was ook veel beter dan de Eindhovenaren. Het kreeg ook voldoende kansen om te score te openen, maar gerust werd met een 0-0 tussenstand.

Na rust was het PSV dat de betere ploeg was en kwam al vrij snel op een 0-1 voorsprong via Joël Piroe, die in 2014 de jeugdopleiding van Feyenoord had verlaten voor die van PSV. Feyenoord wist daar aanvankelijk niets tegenover te stellen, maar kreeg weer geloof nadat PSV'er Aboukhlal zijn tweede gele kaart kreeg na een opstootje met nog een kwartier te spelen.

Nadat er ook enkele aanvallende wissels volgden, kwam er een zwaar slotoffensief van Feyenoord. Aanvankelijk leek PSV-doelman Roulaux niet te passeren, maar diep in blessuretijd ging een vrije trap van aanvoerder Jordy Wehrmann toch in het doel. Varkenoord ontplofte en direct werd afgefloten voor het einde van de reguliere speeltijd.

Omdat Feyenoord zo aanvallend gewisseld had, had de ploeg geen andere keuze dan vol op de aanval spelen in de verlenging. Het kreeg kans op kans, maar steeds lag doelman Roulaux weer in de weg of waren de aanvallers niet scherp genoeg voor het doel. Dat duurde uiteindelijk tot de 110e minuut toen Wehrmann op de rand van het strafschopgebied vol uithaalde en de bal in het dak van een doel schoot.

Opnieuw ontplofte Varkenoord. Het duurde echter even voordat het duel hervat werd door een blessurebehandeling voor Wehrmann die bij zijn treffer geblesseerd raakte en er aan de zijlijn kleine opstootjes waren.

Nadat na ongeveer vijf minuten het spel hervat werd, duurde het niet lang voordat er bij een ingooi opnieuw een opstootje uitbrak en uiteindelijk een massale vechtpartij het gevolg was. Uiteindelijk kregen Ian Sleutjens en de bij PSV gewisselde Justin Lonwijk een rode kaart, waarbij Lonwijk door de beveiliging van het veld gehaald moet worden.

De arbitrage besloot om het duel stil te leggen voor een afkoelingsperiode. Nadat het spel lange tijd stil had gelegen, probeerde PSV nogmaals aan te zetten. Via Vertessen werd het nog gevaarlijk, maar doelman Jordie van Leeuwen kon redding brengen. Uit de counter die daarop volgde kreeg Marouan Azarkan een grote kans op de 3-1 na een fantastische solo, maar zijn inzet werd gestopt. Nadat de speeltijd voorbij was, werd direct afgefloten, waardoor er op Sportpark Varkenoord een groot feest los barstte.