Transparent
Inloggen
Sluiten

Heel veel doelpunten tijdens fantastische Dirk Kuyt Testimonial

27 mei 2018 16:02

In een fantastische ambiance heeft Dirk Kuyt in De Kuip afscheid genomen van alle supporters. Over twee wedstrijden verspreid werden er liefst tien doelpunten gemaakt en was het bovendien ook genieten met alle spelers die op het veld stonden en de mooie acties die werden gemaakt.

Nadat de kinderen van veel oud-internationals onder leiding van Willem van Hanegem het publiek al vermaakten met veel doelpunten en de afscheidswedstrijd zelf voorafgegaan werd door een indrukwekkende minuut stilte wegens het overlijden van Gerard Kerkum. Vervolgens was het tijd waarvoor iedereen gekomen was: het afscheid van Dirk Kuyt.

Het afscheid begon met een wedstrijd tussen Feyenoord en Team 'Vrienden van Dirk', waarbij Kuyt met het laatste team samenspeelde. Feyenoord kreeg al snel enkele goede kansen, maar het was Pierre Webo die de ploeg van Kuyt op voorsprong zette na een uitstekende voorzet van Albert Riera. Zijn kopbal ging via de grond richting de bovenhoek en doelman Patrick Lodewijks had niets in te brengen.

Nadat onder andere Steven Gerrard en Jamie Carragher in de ploeg gekomen waren, viel de gelijkmaker nadat Pierre van Hooijdonk een voorzet van Steven Berghuis kon binnen koppen.

Team 'Vrienden van Dirk' was er alles aan gelegen om Kuyt zelf te laten scoren. Steven Gerrard gaf een lange bal op Kuyt, die echter door Denny Landzaat tegen kon worden gehouden. De reboud werd vervolgens door Andy Carroll van buiten het strafschopgebied in de verre hoek geschoten. Een paar minuten later werd Kuyt alleen voor de keeper gezet, maar zijn inzet werd door Lodewijks tegen gehouden. Luis Garcia kon vervolgens de bal in een leeg doel schieten.

De mooiste goal van de wedstrijd werd door Feyenoord gemaakt toen Eljero Elia diep werd gestuurd door Pascal Bosschaart. De linksbuiten gaf de bal voor, waarbij Van Hooijdonk een overstapje maakte, waardoor Denny Landzaat eenvoudig kon binnen schieten.

In de laatste minuut kreeg Kuyt nogmaals de kans nadat Steven Gerrard en Jamie Carragher een aanval opzette. Kuyt schoot echter voorlangs.

De tweede wedstrijd ging vervolgens tussen Feyenoord en Oranje, waarbij Kuyt met Oranje meespeelde. Feyenoord had echter de beschikking over een bijzondere gastspeler, omdat Steven Gerrard het Feyenoord-shirt droeg. Er waren voor beide ploegen veel kansen. Ondanks dat er aanvankelijk niet gescoord werd, was het echter voor iedereen genieten van alle spelers die op het veld stonden en alle acties die gemaakt werden.

Na 23 minuten spelen stond iedereen op de banken toen de publiekswissel volgde waar iedereen op zat te wachten. Kuyt werd van het veld gehaald, waarbij Louis van Gaal de microfoon nam om Kuyt te bedanken. "Er zijn maar weinig spelers die kunnen zeggen dat ze een modelprof zijn geweest. Tot het laatste minuutje, zelfs vandaag. Wereldprof," aldus Van Gaal. "Maar dat niet alleen. Ook als mens heb ik je altijd zeer gewaardeerd. Je was een voorbeeldige kapitein."

Waar iedereen er echter vanuit ging dat Kuyt de laatste minuten op de bank ging zitten, kleedde hij zich aan de zijlijn om, zodat hij de laatste minuten met Feyenoord kon meespelen.

Wat volgde was in een tijdsbestek van enkele minuten een hoop doelpunten en vooral veel kansen voor Dirk Kuyt. Wesley Sneijder opende de score voor Oranje, nadat hij een een-twee had opgezet met Robin van Persie. Dirk Kuyt schoot vervolgens op de paal en kreeg een paar seconden later nog een goede kans, maar die inzet kon door Edwin van der Sar worden gestopt.

Een minuut later werd het alsnog gelijk toen Bilal Başaçıkoğlu het strafschopgebied binnen kwam. Waar iedereen rekende op een pass op Kuyt schoot hij echter op knappe wijze de bal zelf in de verre hoek.

Kuyt kreeg vervolgens wederom een goede kans. Hij kreeg van de verdediging alle ruimte om de bal aan te nemen, maar Van der Sar kon de bal uit het doel houden. Van Persie zette vervolgens Oranje weer op voorsprong nadat hij de bal knap aannam met zijn borst na een pass van Ryan Babel.

In de laatste minuut kreeg Kuyt opnieuw een mooie mogelijkheid om te scoren, nadat hij alleen op Van der Sar af kon. De doelman wist de stift van Kuyt echter te stoppen, wat vervolgens tot enkele fluitconcerten leidde. Van der Sar zette vervolgens een counter op waarbij Van Persie de bal kreeg en deze aan Memphis Depay meegaf. De aanvaller zette de bal voor van achter zijn standbeen en kon door Van Persie weer binnen gegleden worden.

Feyenoord probeerde nog eenmaal voor het doel te komen, waarbij Başaçıkoğlu het strafschopgebied binnen kwam. Hij werd door John Heitinga neergehaald, waardoor scheidsrechter Pieter Vink een penalty gaf. Kuyt ging achter de bal staan en kreeg alsnog zijn langverwachte doelpunt. Vink floot vervolgens voor het einde van de wedstrijd, waarna een lange ereronde volgde waarbij Kuyt uitgebreid afscheid nam van iedereen.
Tags

kuyt gerrard oranje persie sar basac carragher gaal hooijdonk jamie koglu landzaat lodewijks testimonial vink aannam afscheidswedstrijd albert andy babel berghuis bilal borst bosschaart bovenhoek carroll counter depay elia eljero ereronde fluitconcerten garcia gastspeler gegleden gerard hanegem heitinga kapitein kerkum kinderen kleedde kuip langverwachte linksbuiten meegaf meespeelde microfoon minuutje modelprof neergehaald opzette overstapje pascal publiekswissel reboud riera seconden standbeen stift stilte vermaakten voorafgegaan voorbeeldige voorlangs webo wereldprof zijlijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.070 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat aeb afschieten arnesen bozenik conteh diemers dynamiek eredivisie erkennen fer geertruida haps heerenveen irak joey joh kuijt linssen malacia ramesoe rijnmond slot til toornstra trauner vakkiek veerman willykment