Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: 'De basis voor mij blijft goed presteren bij Feyenoord'

18 mei 2018 06:35

Voor Steven Berghuis lijkt vakantie er voorlopig nog niet in te zitten, omdat er met het Nederlands elfal nog twee oefenwedstrijden op het programma staan. Berghuis maakte in maart ook deel uit van de definitieve selectie, al kwam hij destijds maar zes minuten in actie als invaller. "Ja, de bondscoach heeft zijn ideeën bij de eerste ontmoeting voor Engeland aan ons verteld en daarin was mijn rol bescheiden. Hij wilde spelers zien en diverse systemen uitproberen. Hoe Koeman het invult tegen Slowakije en Italië weten we nog niet," aldus Berghuis in gesprek met De Telegraaf.

De aanvaller van Feyenoord gaat verder: "De basis voor mij blijft goed presteren bij Feyenoord en vervolgens mijn kans pakken als ik die bij het Nederlands elftal krijg. Uiteindelijk wil ik bij Oranje basisspeler worden en dus moet ik mijn Feyenoord-vorm laten zien."

Berghuis was erg blij toen hij vorige week hoorde dat Robin van Persie nog een jaar doorgaat als voetballer. "Ik heb Robin die dag direct gebeld om te zeggen hoe fijn ik het vind dat hij blijft. We hebben een goede klik binnen en buiten het veld," geeft hij aan. "Ik praat veel met hem over voetbalinhoudelijke details. Wij hebben bij Feyenoord allemaal veel profijt van zijn aanwezigheid en dan is het leuk dat hij nog een jaar blijft. Het kan zomaar een heel mooi seizoen worden."

Of Berghuis volgend seizoen zelf bij Feyenoord speelt, is nog niet zeker. "Mocht ik vertrekken bij Feyenoord, dan ga ik naar een team dat wil en kan voetballen. Na mijn avontuur bij Watford weet ik hoe belangrijk dat is om goed tot mijn recht te komen," zegt Berghuis daarover. "Dat merk ik bij Feyenoord en ook binnen de selectie bij het Nederlands elftal."
Tags

berghuis aanwezigheid elfal engeland invult koeman ontmoeting oranje persie slowakije systemen telegraaf voetbalinhoudelijke watford

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

aantrekt acardipane atletico babalola black blind carranza danall enz figuren geertruida gimenez hamberg jong julian kloese kraaij kuip middenveldert mil mls philadelphia priske romano santi socrates stengs timber wieffer yoda