Transparent
Inloggen
Sluiten

Robin van Persie: 'Als nummer tien krijg je twintig of dertig keer vaker de bal in een wedstrijd'

15 mei 2018 06:34

Robin van Persie heeft met Giovanni van Bronckhorst nog niet gesproken over de rol die hij komend seizoen zal gaan vervullen. Dat geeft hij aan in gesprek met De Telegraaf. Dit seizoen heeft hij afwisselend in de spits en op 'nummer 10' gestaan. "Het hangt af van wie er weggaan en wie er komen. We hebben wel wat scenario’s doorgenomen," aldus Van Persie. "Toen Gio dit seizoen zei dat hij me op tien ging gebruiken vond ik dat een mooie en grote uitdaging. Ik had daar negen jaar niet gespeeld."

Mocht Van Bronckhorst hem komend seizoen op tien laten spelen, wil de aanvaller die rol invullen als valse spits. "Er is een groot verschil in spelers die als nummer tien opereren," geeft Van Persie aan. "Bij Fenerbahçe had je Diego die echt een old school mid-mid was. Lekker het spel verdelen, passes geven. Ik wil ook dicht bij de goal komen."

Van Persie ziet ook duidelijk verschillen tussen de twee posities. "Ik weet dat het zwaarder is qua loopwerk, maar in de spits krijg je weer meer te verduren. Wat ik er leuk aan vind is dat je als nummer tien twintig of dertig keer vaker de bal krijgt in een wedstrijd," zegt hij daarover.

De aanvaller heeft goede hoop dat hij conditioneel sterk aan het seizoen kan beginnen door een goede voorbereiding. "Door de EK’s en WK’s ben ik altijd later ingestroomd. Met Arno Philips heb ik het al over het programma gehad," geeft Van Persie aan. "Ik ga eerder beginnen in mijn vakantie en hij stelt dat ik minder pijntjes zal krijgen door zo’n goed programma."




Tags

persie bronckhorst mid afwisselend conditioneel diego fenerbahce gio loopwerk old pijntjes telegraaf weggaan zwaarder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat ueda willykment woerts woningbouw yoda