Transparent
Inloggen
Sluiten

Dirk Kuyt: 'Wat Robin van Persie heeft gedaan had ik echt niet gekund'

12 mei 2018 07:03

Dirk Kuyt heeft veel respect voor wat Robin van Persie weet op te brengen in de nadagen van zijn carrière door genoegen te nemen met invalbeurten of wedstrijden van zestig minuten speeltijd. Dat geeft de oud-voetballer aan gesprek met De Telegraaf. "Wat hij heeft gedaan had ik echt niet gekund. Mentaal zou ik dat niet aankunnen. Robin en ik zijn eigenlijk precies het tegenovergestelde van elkaar," geeft Kuyt aan. "Fysiek en mentaal is het de omgekeerde wereld. Hij is mentaal juist heel sterk in de laatste fase van zijn carrière, ik was fysiek nog goed. Maar ik werd gek als ik de hele week keihard trainde en in het weekend niet werd beloond."

Ook Kuyt is benieuwd wat Van Persie na dit seizoen zal gaan doen. "Ik ben niet de persoon die goed voor hem is om mee te praten. Robin moet zijn hart volgen. Wat hij het beste vindt, moet hij doen. Ik bewonder hem alleen maar," geeft hij aan. "Hij heeft zoveel pijn gehad in zijn carrière en toch is hij in deze fase van zijn loopbaan elke keer nog beslissend. Hij doet nog altijd fantastische dingen op het veld."




Tags

kuyt persie aankunnen bewonder nadagen tegenovergestelde telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.357 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik intensiteit jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo nieuwbouw praag renovatie rvc sobat volkslied willykment woningbouw yoda