Transparent
Inloggen
Sluiten

Sofyan Amrabat: 'Ik heb het dit seizoen best moeilijk gehad'

3 mei 2018 07:04

Sofyan Amrabat lijkt komende zomer op het WK uit te mogen komen met Marokko. In gesprek met het Algemeen Dagblad is hij echter duidelijk als hem gevraagd wordt of hij wel wil spelen tegen SC Heerenveen, omdat hij het risico loopt geblesseerd te raken een maand voor het WK en er toch niets meer op het spel staat. "Ik wil juist heel graag spelen tegen Heerenveen, want ik heb te weinig gespeeld dit seizoen," aldus de middenvelder.

Sinds de winterstop kreeg Amrabat nog amper speeltijd. In het huidige kalenderjaar moet hij het vooralsnog doen met drie basisplaatsen en drie invalbeurten. "Ik heb het dit seizoen best moeilijk gehad. Voor de winterstop speelde ik nog regelmatig, daarna is de trainer meer naar een vast elftal toe gaan werken. Dat was voor mij echt lastig," geeft Amrabat aan. "Tegen PSV stond ik weer in de basis, maar ik had al weken niet gespeeld. Het ging die middag slecht. Ik voelde dat ik meer moest doen om op niveau te blijven."

De van FC Utrecht overgenomen middenvelder vreesde bovendien voor zijn plek bij Marokko. Bondscoach Hervé Renard had voor hem echter een geruststellende mededeling. Het maakt niet zoveel uit wat Amrabat in Nederland laat zien. "Dat was mooi om te horen. Dat geeft rust. Conditioneel ben ik in orde, het gaat nu om ritme," zegt hij daarover. "Daarom zou ik zondag tegen Heerenveen graag nog eenmaal spelen dit seizoen. Het WK komt eraan en dat zit toch in mijn hoofd. Als speler ga je dan dromen, denken aan die mooie wedstrijden."




Tags

amrabat heerenveen sofyan marokko conditioneel geruststellende herve nederland renard utrecht vreesde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.360 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo nieuwbouw persie praag renovatie rvc sobat wieffer willykment woningbouw yoda