Feyenoord wint Rotterdamse derby van Sparta

29 april 2018 16:21

Feyenoord heeft de derby tegen Sparta winnend af weten te sluiten. In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen was de ploeg van Giovanni van Bronckhorst met 3-1 te sterk voor Sparta. Steven Berghuis maakte twee doelpunten, het andere doelpunt was een eigen goal van Sparta-verdediger Frederik Holst.

Feyenoord begon uitstekend aan het duel. Het leek ook na acht minuten al voorsprong te komen, nadat Robin van Persie met een schitterende hakbal Nicolai Jørgensen alleen voor de keeper zetten. De Deense spits stiftte de bal in het doel, maar hij werd afgevlagd wegens buitenspel. Uit de herhaling bleek echter dat van buitenspel helemaal geen sprake was.

Na zo'n tien minuten was de storm van Feyenoord gaan liggen en was Sparta heer en meester op het veld. De nummer zeventien kreeg ook kans op kans, maar was voor de goal te onzorgvuldig. Feyenoord kreeg na ruim een half uur ook nog een grote kans, maar Van Persie schoot hard naast.

In de 34e minuut kwam Sparta echter toch op voorsprong. Fred Friday kreeg alle ruimte om de bal aan te nemen en richting het doel te gaan. De aanvaller krulde de bal vervolgens ook schitterend in het doel. Ook na de 0-1 kreeg Sparta kansen op meer, maar in de blessuretijd lag de bal eigenlijk plotseling aan de andere kant van het doel. Jean-Paul Boëtius zette de aanval op en gaf de bal mee aan Robin van Persie. Van Persie gaf de bal voor en kon door Steven Berghuis hoog in het doel worden gekopt.

In de tweede helft kwam Feyenoord beter voor de dag. Na een paar minuten kwam de ploeg al tot scoren, maar deze werd afgekeurd wegens een overtreding van Van Persie. Na een uur stond de ploeg van Giovanni van Bronckhorst echter toch op voorsprong toen Karim El Ahmadi de bal goed veroverde en direct voor gaf op Boëtius. Sparta-verdediger Frederik Holst kon zijn voet nog net tegen de bal zetten, maar de bal rolde wel in het doel.

Feyenoord bleef jagen op meer en werd daar in de 83e minuut voor beloond. Van Persie zette de aanval op en gaf de bal op Karim El Ahmadi. De aanvoerder van Feyenoord gaf vervolgens breed en voor Berghuis was het geen probleem om zijn tweede treffer van de wedstrijd te maken. Feyenoord kon daardoor op een goede manier de laatste thuiswedstrijd van het seizoen afsluiten.