Transparent
Inloggen
Sluiten

10 Feyenoorders knokken zich voorbij FC Utrecht

4 mei 2003 14:55

Verslaggever: K

10 Feyenoorders hebben zich vanmiddag op knappe wijze voorbij FC Utrecht geknokt. De ploeg speelde ondanks het nummerieke ondertal uitstekend in een kolkende Galgenwaard. Hoewel de winst naar beide kanten had kunnen vallen, was de overwinning zeker terecht te noemen voor de 10 man van Van Marwijk. De laatste wedstrijden had de ploeg kritiek gekregen over het zwakke spel. In de Galgenwaard zette de ploeg in een spectaculaire wedstrijd een uitstekende prestatie neer.

Feyenoord kwam al heel snel op een 0-1 voorsprong. Robin van Persie jaalde vanaf 20 meter uit. Zijn bal werd geblokt, maar in de rebound kon hij nogmaals aanleggen. Met een schuiver in de rechterhoek zette hij de Rotterdammers op voorsprong. Vlak daarna kreeg Kalou d? kans op de 0-2 na een fout van Alje Schut. Kalou miste echter. Dat was het sein voor FC Utrecht om terug te keren in de wedstrijd. De ploeg ging beter spelen onder leiding van Dirk Kuyt. Het was ook de aanstaande Feyenoord spits die Gluscevic in staat stelde de 1-1 binnen te schieten. Hij mocht de bal aannemen tussen Van Wonderen en De Nooijer in.

De wedstrijd was al hectisch, maar van Egmond stookte het vuurtje nog ver op door een aantal discutabele beslissingen. Stijn Vreven liet hij goed wegkomen toen hij Paauwe omver duwde. Eerder had Jean Paul de Jong al een elleboogstoot uitgedeeld. Van Persie kreeg vervolgens wle rood na een forse tackle op diezelfde Vreven. Dat leidde tot hevige protesten bij Feyenoord.

Aan beide kanten ontstonden in het vervolg diverse open kansen. De grootst was voor Gluscevic die twee meter voor de doellijn de bal nog naast wist te werken.

Na rust had de thee voor extra krachten gezorgd bij de tien man van Feyenoord. Met name Bonaventura Kalou kreeg twee grote kansen om Feyenoord op voorsprong te zetten. De aanvaller faalde echter. Hij zou terecht vervangen worden door Lurling na 66 minuten. Toen waren Loovens (voor de geblesseerde De Nooijer) en Acuna (voor de niet fitte Ono) al in het veld gekomen.

Feyenoord ging onder leiding van een sterk spelende Van Hooijdonk door voor de overwinning. Ondanks het nummerieke ondertal kwam die er ook. Bij een hoekschop zorgde Bosvelt voor afleiding en irritatie in de verdediging van FC Utrecht. Dat kwam hem op een reprimande van Van Egmond te staan. Vervolgens kreeg Buffel de bal uit de hoekschop voor zijn voeten. Hij aarzelde geen moment en schoot van zo'n 10 meter de bal binnen voor de 1-2.

Het bleef vevrolgens hectisch en spannend in de Galgenwaard, al gaf Feyenoord tegen een met 11 man strijden Utrecht verrassend weinig meer weg.

[wedstrijdverslag volgt later]

Meer op




Tags

utrecht galgenwaard kalou egmond gluscevic hectisch nooijer nummerieke ondertal persie vreven aanleggen aarzelde acuna alje bonaventura bosvelt buffel discutabele doellijn duwde elleboogstoot geblokt geknokt grootst hevige hooijdonk irritatie jaalde jong kolkende krachten kuyt loovens lurling marwijk omver ono paauwe rebound rechterhoek reprimande schuiver schut sein spectaculaire stijn stookte thee vevrolgens wedstrijdverslag wegkomen wle wonderen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik intensiteit jorien kloese knvb kokcu kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc sobat volkslied willykment woningbouw yoda