Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Ik hoop toch niet dat iedereen nu gaat roepen dat het seizoen alsnog geslaagd is'

23 april 2018 06:53

Ondanks dat Feyenoord de TOTO KNVB Beker wist te winnen, is Willem van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad erg kritisch. "Natuurlijk is het mooi dat Feyenoord de beker heeft gewonnen, maar ik hoop toch niet dat iedereen nu gaat roepen dat het seizoen alsnog geslaagd is. Want als je het mij vraagt is dat niet het geval. Als regerend kampioen had Feyenoord veel meer moeten brengen dit jaar," geeft Van Hanegem aan. "Dat de ploeg, ondanks al die aankopen, nooit heeft meegestreden om de titel, is gewoon niet goed te praten. Daar verandert de winst van de beker helemaal niets aan. In mijn tijd vonden we die beker ook helemaal niet zo interessant. Terecht, het draait maar om één ding en dat is het kampioenschap."

De wedstrijd stemde De Kromme ook niet tot tevredenheid. "Van het spel heb ik niet echt kunnen genieten, maar wel van de sfeer in het stadion. Ik kijk de wedstrijden vaak thuis voor de televisie, maar gisteren was ik weer eens in de Kuip," gaf hij aan. "Eigenlijk zou ik met mijn kleinzoon gaan, maar dat ging uiteindelijk niet door. Met hem vind ik het leuk om naar het stadion te gaan omdat hij natuurlijk wel een Feyenoorder moet worden. Over de schoonheid van de Kuip raak je niet uitgepraat. Dat stadion is gewoon één brok voetbal. Geweldig. Daar kan ik echt van genieten. Nog altijd."

Van Hanegem is van mening dat de reacties over Van Persie te ver doorslaan. "Robin van Persie maakte een prachtig doelpunt. Dat hoort bij hem. Hij heeft in zijn loopbaan al zoveel mooie goals gemaakt. Al slaan we wel een beetje door met het bewonderen van zijn acties. Het zegt ook veel over de rest dat daar zoveel aandacht voor is."

Ook vindt hij dat Berghuis minder moet zeuren. "Steven Berghuis gaf een mooi passje op Van Persie. Berghuis is een goede speler, maar hij moet niet zo zaniken als hij even niet wordt aangespeeld. Hij moet niet denken dat hij Iniesta is of zo. "

Voor Van Hanegem is het duidelijk dat er in de zomer iets moet gaan gebeuren. "Het is mooi dat er alsnog een prijs is gepakt, maar deze zomer zal de selectie vers bloed moeten krijgen. Want kom op: deze club moet elk jaar voor de titel spelen. Dat telt pas echt."
Tags

hanegem berghuis persie kuip titel aangespeeld bewonderen bloed brok column iniesta kleinzoon knvb meegestreden passje stemde uitgepraat zaniken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat aeb afschieten arnesen bozenik conteh diemers dynamiek eredivisie erkennen fer geertruida haps heerenveen irak joey joh kuijt linssen malacia ramesoe rijnmond slot til toornstra trauner vakkiek veerman willykment