Transparent
Inloggen
Sluiten

Nicolai Jørgensen: 'Ik heb altijd gezegd dat ik gelukkig ben bij Feyenoord en dat is nog steeds zo'

21 april 2018 05:13

Nicolai Jørgensen kijkt in gesprek met het Algemeen Dagblad terug op afgelopen seizoen, waarin het een stuk minder loopt dan een seizoen geleden. "Voetbal is als het leven het gaat op en neer. Natuurlijk ben ik niet tevreden met mijn aantal doelpunten. Dat hadden er meer moeten zijn," geeft de spits aan. "Maar we zijn er nog niet. Met de finale tegen AZ als het belangrijkste duel, dat mag duidelijk zijn."

De Deen wil echter niet op zoek gaan naar excuses waarom het dit seizoen minder gaat. "Mijn vorm was in de eerste maanden van het seizoen gewoon niet goed genoeg. Daar begint het mee," zegt hij daarover. "Waarom dat zo was, is lastig te zeggen. Ik werkte hard, maar het liep niet. En ja, er waren omstandigheden in de privésfeer. Maar wat gebeurd is, is gebeurd."

Jørgensen is het ook eens met de opmerking dat de aanvaller te vaak uit positie liep. "Het had te maken met verwachtingen. Ik ben iemand die prima tussen de linies kan spelen. Een speler ook die zich bemoeit met het voetballende gedeelte van de ploeg. Maar ik moest beseffen: ik ben een aanvaller die goals moet maken. Dat is mijn rol bij Feyenoord," aldus de aanvaller. "Als ik iets meer als een 'type Inzaghi' speel, dan ben ik waarschijnlijk gevaarlijker. Dat vergt een verandering in denken, meer focussen op het maken van doelpunten."

De spits wordt ook gevraagd hoe hij terugkijkt op het mislukken van zijn transfer naar Newcastle United. Dat zit al lang niet meer in mijn hoofd, echt niet. Ik heb altijd gezegd dat ik gelukkig ben bij Feyenoord en dat is nog steeds zo," zegt hij daarover. "Maar de manier waarop het allemaal is gegaan rond de interesse van Newcastle United, bezorgde me achteraf wel veel stress. Dat wil ik niet meer meemaken. Het haalde de focus weg van dat wat ik het liefste doe: lekker voetballen."

Jørgensen krijgt ook de vraag of hij blij is als het seizoen erop zit. "We spelen de bekerfinale, dat is iets geweldigs, toch? Daar kijk ik naar uit, hoor," geeft de Deen aan. "Maar ook daarna zit ik nog niet direct met mijn hoofd bij het WK in Rusland. Ik wil nog wedstrijden winnen, doelpunten maken. We moeten dit seizoen mooi afsluiten."

Hij is echter niet van mening dat het seizoen geslaagd is als de beker wordt gewonnen. "In de voetballerij is niets echt voldoende. Vorig seizoen werden we kampioen, iedereen was trots. Ik merkte hoe groot dat was voor Rotterdam," zegt Jørgensen. "Dit jaar waren we te wisselvallig. Maar als je dan toch de beker kunt winnen en in de competitie toon je het herstel dat wij de laatste weken tonen, dan geeft dat vertrouwen voor komend jaar. Dat zal een opwindend seizoen worden, dat wat ik zeker."
Tags

newcastle bekerfinale bemoeit bezorgde geweldigs inzaghi mislukken privesfeer rusland stress terugkijkt wisselvallig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna caru containers eredivisie excelsior geertruida gijs groen jon kraaij mats milambo orban oussama poetin rusland smal socrates timber trump twente ueda westen wieffer willykment