Feyenoord na ruime winst in Tilburg zeker van Europees voetbal

18 april 2018 22:35

Het is Feyenoord gelukt om de competitiewedstrijd tegen Willem II te winnen. In Tilburg wist de ploeg van Giovanni van Bronckhorst met 1-5 te winnen. Dylan Vente scoorde twee doelpunten, de andere Feyenoord-treffers kwamen van Sofyan Amrabat, Tonny Vilhena en Bilal Başaçıkoğlu.

Feyenoord begon, deels noodgedwongen, met de nodige wijzingen in de basis. Met oog op de bekerfinale tegen AZ werden verschillende spelers gespaard. Daarom stonden onder meer Renato Tapia en Sofyan Amrabat in de basis. In de warming-up raakte bovendien Steven Berghuis geblesseerd en hij werd uit voorzorg aan de kant gehouden.

De wedstrijd zelf begon erg warrig. Beide ploegen kregen kansen op de voorsprong, maar naar mate de wedstrijd vorderde werd Feyenoord steeds sterker. Dat de ploeg van Van Bronckhorst na bijna een half uur spelen op voorsprong kwam, was dan ook volkomen verdiend. Jens Toornstra gaf vanaf rechts voor en Dylan Vente kwam goed voor zijn tegenstander, waardoor hij de bal in het doel kon werken.

Feyenoord kreeg nog enkele goede kansen om voor rust het duel al te kunnen beslissen, maar in de eerste helft werd niet meer gescoord.

Vrij snel na rust was het echter opnieuw raak. Sofyan Amrabat veroverde de bal, nadat Willem II slordig uit verdedigde. De middenvelder schoot vervolgens op doel en via beide palen ging de bal in het doel. Voor Amrabat was het zijn eerste competitiedoelpunt uit zijn carrière.

Een paar minuten later was de wedstrijd beslist toen Tonny Vilhena zijn elfde doelpunt van de wedstrijd maakte. Kevin Diks gaf de bal voor en bij de tweede paal kon de international van het Nederlands elftal eenvoudig binnen tikken.

Feyenoord nam vervolgens wat gas terug, wat tot kleine kansjes leidde van Willem II. De Tilburgers wisten echter nauwelijks gevaarlijk te worden. Dat de ploeg toch wist te scoren viel uit het niets toen uit een corner de bal meerdere malen verlengd werd en invaller Bartholomew Ogbeche wist te scoren.

Vlak voor tijd kwam de marge echter weer terug op drie toen Vente zijn tweede doelpunt maakte na een assist van Bilal Başaçıkoğlu. In de blessuretijd waren de rollen omgedraaid toen Vente de Turkse vleugelaanvaller wegstuurde na een combinatie en Başaçıkoğlu op schitterende wijze de bal voorbij doelman Wellenreuther stifte.