Feyenoord onder 18 na doelpunt in blessuretijd uitgeschakeld voor beker tegen PSV

11 april 2018 20:36

Het is Feyenoord onder 18 niet gelukt om de finale van de beker te bereiken. Op bezoek in Eindhoven ging de ploeg van Jan Gösgens met 3-2 onderuit tegen PSV onder 19. Het winnende doelpunt viel pas in blessuretijd.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste grote kans. Het was dan ook Feyenoord die via een kopbal van Simo Choukoud op voorsprong kwam. Voor rust kwam PSV echter nog op gelijke hoogte.

Na rust werd het klasseverschil tussen beide ploegen goed duidelijk. PSV onder 19 zette aanval na aanval op, maar door uitstekend keeperswerk van Elber Evora bleef het tot 10 minuten voor tijd 1-1.

Nadat PSV alsnog op voorsprong kwam, leek het duel beslist te zijn. Feyenoord kwam echter binnen no-time weer op gelijke hoogte door Lion Kalentjev.

Terwijl beide ploegen zich al begonnen voor te bereiden op de strafschoppenreeks kwam PSV in blessuretijd wederom op voorsprong. Feyenoord onder 18 zette nog een keer alles op alles, kwam via een kopbal van Xander Buitenhek nog heel dichtbij, maar zijn kopbal kwam op de paal. Het bekeravontuur van Feyenoord onder 18 strandde daarom in de halve finales.

Feyenoord onder 19 kan nog wel de finales bereiken. Zij spelen in de andere halve finale tegen SC Heerenveen onder 19. Die wedstrijd zou ook woensdag gespeeld worden, maar is na overleg tussen beide ploegen verzet naar dinsdag 8 mei.