Transparent
Inloggen
Sluiten

Mike Obiku: 'Die goal tegen Ajax heeft ervoor gezorgd dat ik nu nog steeds in Nederland woon'

10 april 2018 16:16

Mike Obiku blikt in gesprek met Santos Magazine terug op het bekerduel tegen Ajax in maart 1995, waarin hij uiteindelijk het winnende doelpunt maakte. "Het was de introductie van de golden goal in de verlenging. Dat was me op het lijf geschreven. Ik wist: You wanna be a king? This is the moment!. Ik zei tegen Peter Bosz, onze meestertacticus, dat hij niet ingewikkeld moest doen. 'Peter, schiet die bal naar voren en ik maak hem. Je weet wat ik kan. Ik ga met mijn hele lijf vechten dat het een doelpunt wordt'," zegt hij daarover.

Obiku gaat verder: 'Rijkaard en De Boer liepen in paniek tegen elkaar op. Ik tikte de bal over Blind, Rijkaard kwam nog terug, Van der Sar gleed naar me toe. Maar ik was sterker en sneller in mijn eentje. King of the Jungle," aldus Obiku. "Voordat de bal erin ging, was ik al feest aan het vieren. Dat weet je als aanvaller. Dat is het mooiste gevoel. Je weet wat er gaat komen: het geluid van het net, daarna het publiek. Whoeoeoeoeoe!"

Het was niet de enige winnende goal die hij in de beker maakte. "Het was de kwartfinale van de beker. Ik besliste later ook voor Feyenoord de finale tegen FC Volendam. En Volendam was tough! Maar dat moet ik er altijd bij vertellen. Dat is iedereen vergeten," zegt Obiku daarover.

Het doelpunt heeft nog altijd effect op hem. "Ik was overal geliefd. Maar dat doelpunt heeft ervoor gezorgd dat ik nu nog steeds in Nederland woon. Vlak bij Feyenoord," geeft de Nigeriaan aan. "Elke dag wil er iemand met me op de foto. Noemt iemand me 'legend'. Dan kan ik er weer tegenaan."




Tags

obiku nederland king lijf rijkaard volendam bekerduel besliste blind boer bosz foto geliefd geluid gleed ingewikkeld introductie jungle legend magazine meestertacticus nigeriaan paniek santos sar tikte tough verlenging wanna whoeoeoeoeoe

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.345 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat ueda willykment woerts woningbouw yoda