Feyenoord na rust voorbij FC Twente en steviger op vierde plek

8 april 2018 16:20

Feyenoord heeft de competitiewedstrijd tegen FC Twente winnend af weten te sluiten. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst was uiteindelijk met 1-3 te sterk voor de Tukkers. Voor rust opende Jean-Paul Boëtius de score, maar Twente kwam al snel weer op gelijke hoogte. Na rust zorgden Steven Berghuis en Nicolai Jørgensen voor de terechte overwinning.

FC Twente begon erg fel aan het duel en maakte ook enkele zeer pittige overtredingen. Het mocht daarom ook niet klagen dat na een paar minuten spelen alleen Tom Boere een gele kaart had ontvangen. Omdat Feyenoord mee ging in het felle spel van Twente ontstond een zeer rommelige openingsfase.

Toen Feyenoord meer aan voetballen begon te denken, nam het ook direct de overhand op het veld en volgde de openingstreffer al snel. Jens Toornstra ging de een-twee aan met Nicolai Jørgensen, waarna Toornstra een schitterende steekbal gaf op Jean-Paul Boëtius. De aanvaller nam de bal knap aan en rondde ook uitstekend af.

Lang kon Feyenoord echter niet genieten van de voorsprong. Brad Jones nam uitgebreid de tijd toen hij de bal kreeg teruggespeeld van Karim El Ahmadi. Vervolgens passte hij de bal in de voeten van de opstormende Adam Maher. De middenvelder kon vervolgens simpel de gelijkmaker binnen werken.

Wat volgde was een fase in de wedstrijd waarin beide ploegen op jacht gingen naar de voorsprong, maar het spel van beide kanten veel te slordig was om tot grote kansen te kunnen komen.

Na rust veranderde er aanvankelijk niet veel aan het spelbeeld, al was Feyenoord wel duidelijk de betere ploeg op het veld. Na ruim een uur spelen bracht Giovanni van Bronckhorst dan ook nieuw elan in de ploeg door Sam Larsson en Robin van Persie in te laten vallen, waarna het meteen een stuk beter ging lopen.

Het duurde dan ook niet lang voordat de verdiende voorsprong opnieuw op het scorebord kwam. Steven Berghuis zette de aanval op en kreeg de bal vervolgens terug van Karim El Ahmadi. De vleugelaanvaller krulde de bal vervolgens in de verre hoek en liet daarmee doelman Joël Drommel kansloos.

Niet veel later was het duel beslist toen Berghuis opnieuw de aanval opzette. De bal kwam voor de voeten van El Ahmadi, maar de aanvoerder van Feyenoord raakte de bal echter helemaal verkeerd. Nicolai Jørgensen wist het echter toch om te zetten in een doelpunt door achter zijn standbeen de bal in het doel te werken.

FC Twente probeerde nog aan te zetten om uiteindelijk alsnog een punt over te kunnen houden, omdat het leek te beseffen dat het bijna voor haar laatste kans vocht om in de Eredivisie te blijven. De Tukkers kwamen een paar keer gevaarlijk mee opgestormd, maar wisten helemaal niets te creëren, waardoor Feyenoord zonder veel problemen de overwinning binnen haalde.