Transparent
Inloggen
Sluiten

Karim El Ahmadi: 'Ik zou nog wel in het buitenland willen spelen'

4 april 2018 07:10

Als het aan Karim El Ahmadi ligt, gaat hij nog een keer de stap maken richting het buitenland. Dat geeft hij aan tegen Andy van der Meijde. "Ik heb nog een contract voor een jaar, dus ik zit ook te kijken wat ik ga doen. Ik ben nu drieëndertig. Ik heb een WK en daarna zie ik wel. Ik zou nog wel in het buitenland willen spelen," aldus de aanvoerder van Feyenoord. "Misschien Qatar of Dubai, dat lijkt me wel wat."

El Ahmadi speelt eerder al in Dubai, bij Al-Ahli FC. "De timing was niet goed. Ik was vijfentwintig of zesentwintig. Ik heb het echt naar mijn zin gehad, maar het had niet veel met voetbal te maken. Stadions waren leeg en dat soort dingen. In die tijd ging het slecht naar Feyenoord en ging ik daar naar toe," geeft El Ahmadi aan over die periode. "Als ik toen dezelfde mentaliteit had die ik nu heb, had ik nooit die keuze gemaakt. Maar uiteindelijk was Feyenoord ook best makkelijk dat ik weg kon. Ik was er toen ook wel klaar mee, dus toen dacht ik 'dan ga ik gewoon weg'.

De international van Marokko gaat verder: "Ze hadden toen wat geldproblemen en zo.De onderhandelingen tussen die twee clubs gingen ook heel makkelijk. Ik raad het mensen niet aan. Als je in het later stadium bent, als je wat ouder bent, is het echt top daar. Ik heb een mooi leven gehad en de mensen en de club daar was ook top. Alles was goed geregeld daar."

De middenvelder keerde echter weer terug in Rotterdam. "Ik heb daar maar zes maanden gespeeld. Ik was door Feyenoord verhuurd. Toen kwam ik terug en kwamen Ronald Koeman en Martin van Geel. Toen was alles veranderd bij Feyenoord. Koeman zei gelijk 'we weten dat je kan voetballen, je zal het voetballen niet hebben verleerd en als je het op de training laat zien, ga je gewoon spelen'. Ik heb toen alles gespeeld. Zijn we tweede geworden en heb ik een transfer naar Aston Villa verdiend. Van Dubai naar Aston Villa," zegt El Ahmadi daarover.
Tags

ahmadi dubai karim koeman villa ahli andy drieendertig geldproblemen marokko meijde qatar timing verleerd vijfentwintig zesentwintig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.146 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane babalola benfica black breedte carranza danall dtk geertruida gimenez hadj hamberg julian kloese middenveldert mil mls moussa oranje persie priske slot smal sobat socrates stengs timber ueda wieffer yoda