Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord ook volgend seizoen nog hoogste Nederlandse UEFA Clubco?fficient

1 mei 2003 19:57 - Site Bert Kassies

Verslaggever: K

Ook volgend seizoen zal Feyenoord bij de loting voor de Champions League danwel UEFA Cup er weer op kunnen rekenen als hoogste Nederlandse club geplaatst te worden. De prestaties van Ajax dit seizoen deden daar niets aan af. Met de halve finales en finales van de Europese bekers nog te gaan staat Feyenoord met 67.749 punt op een 26ste plaats. PSV volgt op een 30ste plaats, Ajax op een 37ste. De UEFA clubcoefficient wordt berekend over de prestaties in de Europese bekers tijdens de laatste vijf seizoenen. Volgend seizoen valt seizoen '98/'99 af, toevallig een heel slecht seizoen met 4,416 punt. De voorsprong op de Nederlandse concurrenten zou Feyenoord dus ook moeten kunnen handhaven in het volgende seizoen.

Aan de hand van de clubco?fficienten wordt elk jaar bepaald welke clubs geplaatst worden in de Champions League en UEFA Cup. Bij een hoge ranking kunnen dus moeilijke tegenstanders in een vroeg stadium zoveel mogelijk ontlopen worden.

bekijk de actuele ranking: Site Bert Kassies

Meer op Site Bert Kassies




Tags

uefa clubco fficient actuele clubcoefficient fficienten kassies ontlopen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.481 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arneslot arsenal arteta bla bommel both brighton citrate during fildena geertruida heerenveen intensiteit kraaij kuip medication pec performance persie potter schreuder slot stuivenberg timber vakken voetbalprimeur willykment yoda