Feyenoord met speels gemak ruim voorbij Excelsior

1 april 2018 18:32

Feyenoord heeft zonder problemen een ruime overwinning weten te boeken op stadsgenoot Excelsior. In De Kuip werd met 5-0 gewonnen. De doelpunten voor Feyenoord werden gemaakt door Jean-Paul Boëtius, Jens Toornstra, Tonny Vilhena en Steven Berghuis. Excelsior-verdediger Jordy de Wijs schoot bovendien in eigen doel.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd. Na vier minuten werd er al gescoord toen Steven Berghuis laag voorzette en Jean-Paul Boëtius buiten het strafschopgebied de bal hard in de korte hoek krulde.

Voor Feyenoord was het zeker niet genoeg. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst bleef vol jagen op meer doelpunten en werd daarvoor beloond toen na bijna een half uur spelen Boëtius de bal over de verdediging van Excelsior passte en Toornstra met zijn hoofd die bal achter doelman Theo Zwarthoed kon verlengen.

Het was voor rust nog niet voldoende, aangezien na 42 minuten Steven Berghuis zijn tweede assist gaf toen hij in het strafschopgebied nauwelijks werd gehinderd door de verdedigers van Excelsior. Zijn pass werd door Tonny Vilhena verzilverd in zijn tiende competitiedoelpunt.

Na rust viel de wedstrijd voor een groot deel stil. Feyenoord geloofde het wel en Excelsior kon simpelweg niet. Het publiek vermaakte zich vooral met de ballen die de tribunes in geschoten werden en dat zorgde weer voor fluitconcerten op moment als een bal weer terug het veld in gegooid werd.

Gescoord werd er echter ook. Steven Berghuis kon zonder problemen richting het doel van Excelsior dribbelen en krulde vervolgens de bal in de verre hoek. Daarna maakte Justin Mattheij bijna een eigen doelpunt, maar zijn bal ging net naast. Invaller Jordy de Wijs schoot de bal na 76 minuten echter wel in het eigen doel toen hij een voorzet van Bilal Başaçıkoğlu volledig verkeerd raakte.

In het laatste kwartier gebeurde vrij weinig meer. Mattheij mocht blij zijn dat hij op het veld mocht blijven staan nadat hij een harde overtreding maakte op Dylan Vente. De verdediger van Excelsior kreeg echter slechts geel. Bijna maakte De Wijs ook zijn tweede eigen doelpunt, maar zijn tweede inzet richting Zwarthoed ging net aan de andere kant van de paal naast het doel.