Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord dacht in 1993 serieus na over aantrekken van Romário'

30 maart 2018 07:26

Een week geleden werd de biografie van Willem van Hanegem gepresenteerd. In gesprek met het Eindhovens Dagblad onthult auteur Frans van den Nieuwenhof een opmerkelijk transferplan van 25 jaar geleden. "Een van de dingen die ik nog niet wist, is dat er binnen Feyenoord in 1993 serieus nagedacht is over het eventueel aantrekken van Romário, die bij PSV aan zijn laatste maanden bezig was. Hij vertrok toen naar FC Barcelona, maar binnen Feyenoord leefde werkelijk het idee dat hij via een paar financiers haalbaar was geweest," geeft de schrijver aan.

Van den Nieuwenhof gaat verder: "In die groep, met toch een paar bikkelharde verdedigers, leefde volgens Van Hanegem het idee dat je een speler als Romário wel fel, maar nooit unfair mocht aanpakken. Daarvoor had hij te veel klasse, vond men. Er wordt in het voetbal natuurlijk wel eens uitgedeeld, maar zo'n speler schop je niet, zei hij erover."
Tags

romario hanegem nieuwenhof auteur barcelona bikkelharde biografie opmerkelijk transferplan unfair

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat aeb afschieten arnesen bozenik conteh diemers dynamiek eredivisie erkennen fer geertruida haps heerenveen irak joey joh kuijt linssen malacia ramesoe rijnmond slot til toornstra trauner vakkiek veerman willykment