Transparent
Inloggen
Sluiten

AD: Robin van Persie wilde als 12-jarige aanvankelijk naar Sparta toe

30 maart 2018 07:15

In het Algemeen Dagblad blikken René Hessel en Simon Kelder terug op de periode van Robin van Persie bij Excelsior. Tot zijn twaalfde maakte de aanvaller deel uit van de jeugdopleiding van Excelsior, waaarna hij richting Feyenoord vertrok. Van Persie wilde destijds eigenlijk de overstap maken naar Sparta, waarop Hessel de hoofd opleidingen van Excelsior inlichtte en die vervolgens richting Kelder stapte. Kelder nam direct contact op met Chris Dekker, destijds hoofd opleidingen bij Feyenoord. "We hadden net een lijntje gelegd met Feyenoord, er was sprake van een samenwerking. Robin was uiteraard vrij om een keuze te maken, maar toen Feyenoord zich meldde koos hij voor Varkenoord," aldus Kelder.

Mocht Van Persie zondag scoren als beide ploegen tegenover elkaar staan, verwacht Hessel niet dat hij uitbundig zal juichen. "Ik denk eerder dat hij zich inhoudt. Zijn gevoel bij Excelsior is altijd goed geweest," geeft Hessel aan.




Tags

persie excelsior hessel kelder sparta blikken dekker inlichtte simon stapte twaalfde varkenoord waaarna

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda