Transparent
Inloggen
Sluiten

'Aandeelhouders De Kuip eisen bewijs van significante stijging inkomsten nieuw stadion'

29 maart 2018 14:48

Als Feyenoord in 2023 het nieuwe stadion in gebruik wil nemen, moet vanaf de eerste dag het gat in de begroting met Ajax en PSV gedicht worden. Dat geeft voorzitter Conré Oostrom van de Vereniging Aandeelhouders Stadion Feijenoord aan tegenover het Algemeen Dagblad Het VASF bezit 43 procent van de aandelen van De Kuip. "Wij gaan ervan uit dat er meer dan de tot nu toe genoemde 20 miljoen euro aan netto extra middelen binnen moet komen. Het gat met Ajax en PSV is nu al groter dan 20 miljoen euro en dat zal de komende jaren alleen nog maar groeien, indien de trend van de laatste jaren zich voortzet," aldus Oostrom.

De plannen voor het nieuwe stadion geven aan dat er veel meer inkomsten zouden komen uit onder meer horeca en businessseats- en units. Hierdoor zou het spelersbudget ook weer stijgen, waardoor er meer kampioenschappen in het verschiet zouden liggen. De aandeelhouders willen echter wel dat dit bewezen wordt voordat zij hun akkoord geven. "Om het stadion te kunnen neerzetten, zal een nieuwe organisatie moeten worden opgetuigd. Daarvoor dienen te statuten te worden gewijzigd. En hebben ze onze stem dus nodig," geeft Oostrom aan.

De VASF staat echter niet negatief tegenover de komst van een nieuw stadion. Oostrom heeft ook een goed gevoel bij de voortgang van het proces geeft hij aan. "Je hoort de laatste tijd veel paniek, maar ik maak me niet zoveel zorgen. Er wordt door veel partijen met kritische ogen naar de financiering en de verwachte exploitatie gekeken. Logisch, want als het op een mislukking zou uitlopen, dan kost het deze partners bakken met geld. En ook bij de VASF zitten natuurlijk geen slaapmutsen."




Tags

oostrom kuip vasf bewijs significante businessseats conre financiering gedicht horeca kampioenschappen mislukking netto opgetuigd paniek slaapmutsen statuten trend uitlopen units verschiet voortgang voortzet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.472 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane albert arne arneslot arsenal arteta automation bommel both digital during fildena google heerenveen how intensiteit into kuip marketing modern performance pwas schreuder seo services slot stuivenberg superwebdevelopment web wehave