Transparent
Inloggen
Sluiten

Giovanni van Bronckhorst: 'Mensen die je een dodelijke ziekte toewensen, dat is best heftig'

17 maart 2018 06:55

In gesprek met het Algemeen Dagblad praat Giovanni van Bronckhorst over iets waar hij en vooral zijn familie dit seizoen opeens veel last van hebben. Zowel de trainer zelf als zijn familie wordt via social media met regelmaat lastig gevallen en krijgt de meest erge ziektes naar zijn hoofd geslingerd. "Mensen die je een dodelijke ziekte toewensen, dat is best heftig. Zelf sta ik vrij nuchter in het leven, maar het gaat hier ook mijn vrouw en kinderen aan. Die reageren doorgaans anders," aldus Van Bronckhorst. "Nee, dit soort berichten heb ik als speler nooit gehad, toen was er ook nog nauwelijks sprake van social media. Toen wij met Oranje in 2010 naar het WK in Zuid-Afrika gingen, kwam dat net een beetje opzetten."

De trainer van Feyenoord gaat verder: "Ook spelers krijgen dit soms, hè. ,Nee, vorig seizoen gebeurde dit nooit. Maar in mijn debuutjaar, toen we zeven keer op een rij verloren, ook niet. Het is echt iets van dit seizoen. Dat mensen teleurgesteld zijn, dat snap ik heel goed. Zeker omdat we vorig jaar de landstitel pakten en nu moeten strijden om plek 4 in de eredivisie. En dat er kritiek is op opstellingen, wissels, uitslagen, dat hoort bij mijn vak. Mijn voormalig trainer Arsène Wenger heeft ook te maken met mensen die van alles van hem vinden. Die zegt dat de kritiek niet persoonlijk is, maar dat het puur is omdat Arsenal niet wint. Maar dit gaat erg ver. We kijken met mijn management en de club ook of we er iets tegen kunnen doen."

In de praktijk blijkt het echter lastig om er iets tegen te kunnen doen. "Het zijn allemaal spookaccounts, mensen die anoniem iets posten. En als je een melding maakt bij bijvoorbeeld Twitter, dan verwijderen ze alles. Vandaar dat we screenshots hebben gemaakt," geeft Van Bronckhorst aan.

Gevraagd wordt door het AD wat de trainer van Feyenoord een passende straf zou vinden voor degenen die zijn kinderen kanker toewensen. "Laat iemand die dergelijke dingen achterlaat op Twitter een dag in het Sophia rondkijken. Dat lijkt mij een passende straf."




Tags

bronckhorst toewensen dodelijke kinderen afrika arsenal arsene debuutjaar eredivisie erge geslingerd landstitel nuchter opstellingen oranje rondkijken screenshots sophia spookaccounts verwijderen wenger ziektes

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve danall ego eredivisie gaal geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong jorien kloese kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat timber ueda willykment woerts yoda