Zwak Feyenoord ook onderuit op bezoek in Breda

3 maart 2018 22:39

Net zoals in de thuiswedstrijd in De Kuip heeft Feyenoord ook in Breda van NAC verloren. In het Rat Verlegh Stadion ging de ploeg van Giovanni van Bronckhorst met 2-1 onderuit. Net zoals de afgelopen weken maakte Feyenoord een heel zwakke indruk. Jens Toornstra zette de ploeg nog wel op voorsprong, maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg.

Feyenoord begon aan de wedstrijd zoals het de afgelopen weken steeds in de competitie begon: erg zwak. Het was dan ook NAC Breda wat meteen op jacht ging naar een doelpunt. Na een paar minuten sloeg de vlam al in de pan toen Sadiq Umar in het strafschopgebied van Feyenoord naar de grond ging, maar scheidsrechter Bas Nijhuis gewoon door liet spelen. Trainer Stijn Vreven van NAC protesteerde dermate hevig dat hij na vier minuten spelen al naar de tribunes werd gestuurd.

Onder aanvoering van het publiek ging NAC op jacht naar de openingstreffer. Dat Feyenoord dan ook voorsprong kwam, viel dan ook bijna uit het niets. Feyenoord kreeg in het strafschopgebied van NAC volop de mogelijkheden om te combineren, waarna Jens Toornstra de bal in de hoek kon schieten.

Het inspireerde Feyenoord echter niet om verder te gaan, want NAC bleef de betere partij op het veld. Het duurde ook maar een paar minuten voordat de gelijkmaker in het doel lag. Doelman Brad Jones kon nog reddend optreden bij de inzet van Umar, nadat de aanvaller zonder problemen door de complete verdediging van Feyenoord kon lopen. De rebound van Thierry Ambrose kon echter niet gestopt worden.

Ook na die goal veranderde er weinig aan het spelbeeld, al kreeg Feyenoord wel steeds meer de bal. Vlak voor rust leek Feyenoord een penalty te moeten krijgen toen Kevin Diks onderuit werd getrokken bij een corner. Dit werd echter ook door Bas Nijhuis weggewoven.

Vlak na rust volgde echter wel een penalty. En dat ook na een vrij curieus moment. Umar ging iets te fel door op Brad Jones, toen de keeper de bal al had weggeschoten. De keeper van Feyenoord liet zich echter uit zijn tent lokken en gaf de aanvaller van NAC een duw. De Nigeriaan ging gewillig naar de grond en alles was waargenomen door een van de assistent-scheidsrechters. Het zorgde er voor dat Bas Nijhuis floot voor een penalty toen de bal rond de middencirkel was. Umar schoot het buitenkansje zelf ook onhoudbaar binnen.

De voorsprong was voor NAC het teken om zich massaal terug te trekken en Feyenoord het spel te laten maken. Feyenoord wist echter nauwelijks iets te creëren. In ruim 40 minuten en ondanks twee aanvallende wissels kwam de ploeg van Giovanni van Bronckhorst slechts twee keer in de buurt van het doel, maar zowel Jean-Paul Boëtius als Bilal Başaçıkoğlu kopten niet zorgvuldig genoeg in. Feyenoord claimde na ruim een uur spelen nog wel een strafschop na een handsbal van NAC-verdediger Pablo Mari, maar dit werd door de arbitrage niet waar genomen.