Feyenoord komt met de schrik vrij; 1-0 tegen RBC

27 april 2003 14:31

Verslaggever: K

Met een zondagsschot van Patrick Paauwe ver in blessuretijd besliste Feyenoord de competitiewedstrijd tegen RBC. In een erg slechte wedstrijd van Feyenoord de late goal van Paauwe nodig om de wedstrijd met 1-0 te beslissen. Dat kan nog wel eens een enorm dure treffer blijken, want Feyenoord blijft daardoor in de race voor de tweede plaats. Concurrent Ajax maakte namelijk ondanks de deceptie van afgelopen woensdag geen fout in Alkmaar, 1-3.

Feyenoord speelde een hele matige wedstrijd in De Kuip. De beste kansen waren zelfs voor de ploeg uit Roosendaal. Het was aan de uitstekende keepende Lodewijks te danken dat de ploeg zelfs niet op achterstand kwam. Ook Van Wonderen behaalde nog een voldoende. Hij zou in het stadion door de fans uitgeroepen worden tot Man of the Match. De ploeg leek verder wel een complete offday te hebben. Het leek geen moment voor de tweede plaats te vechten.

Het enige moment dat de wedstrijd echt opleefde was in de tweede helft. Wooter raakte vlak bij de zijnlijn geblesseerd. Feyenoord weigerde de bal over de lijn te spelen en ging gewoon door. Uiteindelijk stopte scheidsrechter Jol de wedstrijd tot woede van Van Wonderen. Die zou bij het opstootje dat volgde geel krijgen. Daarna kwam er wel enig vuur in de wedstrijd, met o.a. een kopbal van Lurling tegen de onderkant van de lat.