Feyenoord veel te sterk voor Willem II en verovert plek in finale

28 februari 2018 22:38

Het is Feyenoord gelukt om de bekerfinale te halen. In de eigen Kuip was de ploeg van Giovanni van Bronckhorst veel te sterk voor Willem II. Uiteindelijk stond er een 3-0 eindstand op het scorebord door doelpunten van Steven Berghuis, Robin van Persie en Tonny Vilhena.

Al vanaf de eerste minuut liet Feyenoord merken dat er niets te halen viel in De Kuip en drukte Willem II massaal terug. Ridgeciano Haps kreeg een goede kans, maar zijn schot ging net voorlangs en een poging van Karim El Ahmadi werd door doelman Branderhorst schitterend uit het doel gehouden. Het leek echter wachten op de 1-0.

Die voorsprong van Feyenoord volgende na 21 minuten. Haps rukte goed op en gaf de bal laag voor. Steven Berghuis kon de bal vervolgens binnen schieten, waardoor De Kuip ontplofte. Credits voor de treffer gingen ook naar Nicolai Jørgensen die met een mooi overstapje zorgde dat Berghuis Feyenoord op voorsprong kon schieten.

Na de treffer ging het tempo bij Feyenoord iets achteruit. Het had nog steeds constant balbezit en de Tilburgers wisten helemaal niets te creëren. Dat deed Feyenoord in de eerste helft ook niet meer, waardoor de ruststand 1-0 was.

Na rust kwam Willem II iets beter uit de kleedkamers, maar was Feyenoord nog steeds de baas op het veld. Het enige schot op doel van Willem II volgde na bijna een uur spelen toen Dankerlui een afvallende bal op doel schoot. Door een uitstekende redding van Brad Jones bleef de bal echter uit het doel. Willem II kreeg een corner die door Feyenoord werd weggewerkt, waarbij vervolgens een counter volgde. Boëtius gaf een diepe bal op Haps, die vervolgens alleen op de keeper af kon. In plaats van zelfzuchtig te zijn, gaf hij de bal op de mee opgekomen Robin van Persie en hij schoot de bal in het dak van het doel.

De wedstrijd was daarmee direct beslist. Feyenoord tikte de wedstrijd rustig uit en Willem II kon er aanvallend helemaal niets tegenover stellen. De mooiste treffer van de avond moest echter nog wel komen. In de 84e minuut gaf de ingevallen Jens Toornstra de bal voor op Tonny Vilhena, die op de rand van het zestien meter gebied stond. De middenvelder kapte twee verdedigers van Willem II uit en schoot de bal vervolgens in de lange hoek.

Het was vervolgens de wedstrijd rustig uit tikken in een ijskoude Kuip, waarna Feyenoord net zoals in 2016 ook nu de finale van de beker wist te bereiken.