Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Als Feyenoord niet durft, stelt de ploeg niets voor'

26 februari 2018 07:58

In zijn column in het Algemeen Dagblad reageert Willem van Hanegem furieus over het spel van Feyenoord tegen PSV. "Feyenoord maakt er een bende van. Mensen die daar nog aanvaardbare redenen voor denken aan te dragen, hebben ze niet op een rijtje. Feyenoorders kunnen de bal nog geen tweemaal naar elkaar spelen. PSV zette druk en dan houdt het meteen op voor Feyenoord. Dan kunnen ze de middenvelders niet meer vinden, laat staan de aanvallers. Vervolgens gaan ze allemaal uit hun positie lopen met als sprekend voorbeeld Nicolai Jørgensen, die overal op het veld verschijnt waar hij niet moet zijn," aldus het clubicoon van Feyenoord.

Van Hanegem gaat verder: "Giovanni van Bronckhorst koos er gisteren voor om tegenover de vaak opkomende back Santiago Arias, geen hoogvlieger, een middenvelder te zetten. Ik heb Arias wel gezien en zijn tegenstander Jens Toornstra niet. Als je in de Kuip vooral wil opvangen in plaats van de toon zetten, geef je een bepaald signaal af aan de ploeg en het publiek. En als Feyenoord niet durft, stelt de ploeg niets voor."

De Kromme blikt ook alvast vooruit op de bekerwedstrijd van woensdag tegen Willem II: "Feyenoord moet woensdag van Willem II winnen. Mensen die denken dat dat wel eventjes gaat lukken, zullen zich toch ook wel realiseren dat die hoop helemaal nergens op gebaseerd is? Oké, Willem II is niks bijzonders, maar als die ploeg in de Kuip écht voor de kans van zijn leven op een finale durft te spelen, is niets onmogelijk."
Discussieer mee op de forums


Tags

hanegem arias kuip aanvaardbare bende bijzonders bronckhorst column furieus hoogvlieger opkomende santiago sprekend toornstra verschijnt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.070 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat aeb afschieten arnesen bozenik conteh diemers dynamiek eredivisie erkennen fer geertruida haps heerenveen irak joey joh kuijt linssen malacia ramesoe rijnmond slot til toornstra trauner vakkiek veerman willykment