Transparent
Inloggen
Sluiten

Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs verantwoordelijk voor financiering nieuwe stadion

23 februari 2018 17:26

Verslaggever: JH

Vrijdagmiddag is een overeenkomst getekend tussen de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs, Stadion Feyenoord en Feyenoord City, het vastgoedproject waartoe ook het nieuwe stadion van Feyenoord behoort. Dat valt te lezen in Het Financieele Dagblad.

Goldman Sachs gaat een consortium van banken samenstellen dat een lening van in totaal 232 miljoen euro zal verstrekken voor de bouw van het nieuwe stadion. Om de bouw door te kunnen laten gaan, moet komende zomer de toezegging voor het geld er zijn volgens financieel adviseur van Feyenoord City Bastiaan van der Knaap.

De bank zelf zelf bovendien ook nog een overbruggingskrediet verstrekken van maximaal 17,5 miljoen euro, wat uiteindelijk weer afgelost wordt uit de totale lening. ING zal als makelaar gaan optreden om aandelen in het nieuwe stadion te verkopen. De Nederlandse bank wil voor 100 miljoen euro aan aandelen verkopen en denkt dat bij onder meer verzekeraars en pensioenfondsen zou moeten lukken. Met deze aandelen zou er echter geen stemrecht komen in het nieuwe stadion.

Het is nu de derde keer dat Feyenoord een poging doet voor een nieuw of verbeterd stadion. De vorige twee pogingen mislukten met name door de financiën. Nu lijkt het echter wel goed te komen. "We zijn optimistisch over de haalbaarheid van de financiering.Goldman Sachs verstrekt geen brugkrediet als ze geen heil ziet in het totale stadionplan," aldus financieel directeur van Stadion Feijenoord Carl Berg.

De bouw van het nieuwe stadion zal in totaal 422 miljoen euro gaan kosten.


Tags

goldman sachs financiering zakenbank lening verstrekken bastiaan berg brugkrediet carl consortium financieele haalbaarheid heil ing knaap makelaar mislukten overbruggingskrediet pensioenfondsen poging pogingen samenstellen stadionplan stemrecht toezegging vastgoedproject verzekeraars waartoe

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.344 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat ahmadi arnesen beek botteghin conteh dirkteur fer hamburg hanegem investeringsmaatschappijen kampioensschap karim kerels kuip liefdadigheidsinstellingen linssen ophoesten pauli petrovic ramesoe realist schelvis senesi toegevoegde twente varkenoord verheugen voordoet