Transparent
Inloggen
Sluiten

Roda JC verliest kort geding rechtbank, halve finale blijft Feyenoord - Willem II

22 februari 2018 16:26

Roda JC heeft het kort geding wat het bij de rechtbank had aangespannen verloren. De Limburgers eisten dat de wedstrijd tegen Willem II vanaf de 83e minuut verder gespeeld zou worden met een 2-3 voorsprong, omdat de videoscheidsrechter onreglementair zou hebben ingegrepen en de goal van Roda JC had afgekeurd. Nadat een protest bij de KNVB al geen effect had, heeft dit ook bij de rechtbank geen resultaat gegeven. Feyenoord zal het daarom aanstaande woensdag gewoon opnemen tegen Willem II.

Net zoals de KNVB is ook de rechtbank van mening dat het oordeel van de scheidsrechter bindend is. "De rechter oordeelt dat het wel of niet in balbezit komen van Willem II een feitelijke beslissing over een spelsituatie is.De scheidsrechter bepaalde dat de handsbal en het doelpunt in dezelfde aanvalssituatie plaatsvonden. Dat dit mogelijk een onjuiste beslissing is, doet niet ter zake, omdat het oordeel van de scheidsrechter in deze situatie bindend is. De rechter oordeelt dat de KNVB juist heeft gehandeld en de slotfase van de kwartfinale niet overgespeeld hoeft te worden. Dat betekent dat Willem II het in de halve finale opneemt tegen Feyenoord," zo valt te lezen in het vonnis van de rechtbank.
Tags

rechtbank roda knvb bindend oordeelt aanvalssituatie eisten feitelijke handsbal onjuiste onreglementair overgespeeld plaatsvonden protest videoscheidsrechter vonnis zake

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.184 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico bijbehorend carranza dumfries dutch enz figuren frimpong gakpo geertruida hancko ivanusec kloese koeman kraaij kuip middenveldert mil mls nederland oranje priske romano santi simons socrates stengs wehave