Transparent
Inloggen
Sluiten

Robin van Persie: 'De bal hoeft niet hard, maar hij moet op doel zijn'

20 februari 2018 07:08

In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt Robin van Persie terug op zijn doelpunt tegen Heracles en met name hoe zijn traptechniek hierbij van invloed was. "De bal hoeft niet hard, maar hij moet op doel zijn. Vroeg of laat ga je dan scoren. Natuurlijk, mijn doelpunt tegen Heracles was ook enigszins gelukig, want een verdediger raakte de bal nog lichtjes aan," aldus Van Persie. "Veel spelers, ook bij Feyenoord, schieten liefst met volle kracht op het doel. Ik heb mezelf door de jaren heen aangeleerd het anders te doen. Ik schiet liever van de tien pogingen acht keer binnen de doelpalen, want dan is er gewoon veel meer kans van slagen. Een keeper kan nog een redding verrichten, maar dan is er vaak een rebound. Als je tien ballen volle bak schiet, gaan er in de regel zes over of naast. Ik kies bewust voor die acht ballen tussen de palen en dan zien we wel wat er gebeurt."
Tags

persie heracles aangeleerd doelpalen gelukig kies lichtjes pogingen rebound verrichten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.128 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aanspeelpunt acardipane advocaat arnesen balvaste bergkamp bestlander bijlow bozenik dordrecht eeuw feyenoordopnummer hanegem jong kamerlid liberaal liberale liberalen linssen middelmaat nederland nederlanders paarden pratto ramesoe sandra slot til topspits willykment