Robin van Persie matchwinner in matige wedstrijd

18 februari 2018 16:23

Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo weten te winnen. In een heel matige wedstrijd eindigde het uiteindelijk in 1-0. Robin van Persie bekroonde zijn eerste basisplek sinds zijn terugkeer in Rotterdam direct met het enige doelpunt van de wedstrijd.

Met Robin van Persie, Kevin Diks en Jean-Paul Boëtius in de basis begon het erg zwak aan de wedstrijd. Er werd nauwelijks iets gecreëerd, passes kwamen niet aan en er werd veel balverlies gleden. De beste kans voor rust was zelfs voor Heracles, maar Bradley Kuwas schoot uit buitenspelpositie naast.

Na rust leek Feyenoord beter uit de kleedkamer te komen en zat het er feller bovenop. Dit duurde echter maar een paar minuten, waarna het spel leek dood te bloeden. Heracles was zelfs heel dicht bij de openingstreffer, maar een afstandschot van Kristoffer Peterson ging op de lat.

De openingstreffer kwam er echter wel. Tonny Vilhena kapte zich vrij en gaf de bal op Robin van Persie. De aanvaller plaatste de bal vervolgens in de verre hoek en profiteerde daarmee optimaal dat de bal licht van richting werd veranderd.

Heracles ging daarna op jacht naar de gelijkmaker, waardoor er voor Feyenoord ook ruimtes voor de counter kwamen. Feyenoord wist hier echter niet van te profiteren en omdat Heracles ook niet wist te scoren, bleef de stand op 1-0 staan.