Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Houtman: 'Ik heb zelfs bij mijn zoon op de stenen in de tuin gelegen'

16 februari 2018 11:56

In gesprek met RTV Rijnmond kijkt Peter Houtman terug op afgelopen periode waarin de speaker van Feyenoord in het ziekenhuis werd opgenomen met wat uiteindelijk een hartinfarct bleek te zijn. "Ik was toevallig bij mijn zoon op visite. Ik loop 's avonds laat naar mijn auto, ik moest iets hebben. Op dat moment kreeg ik verschrikkelijk pijn op mijn borst. Wat ik overigens was wel gewend, want ik dacht dat het vanaf mijn maag kwam. Ik ben een beetje een maagpatiënt. Dus ik dacht dat dat wel zou wegtrekken, maar het werd op een gegeven moment zo hevig. Hevig zwetend. Ik heb zelfs nog even in de tuin bij mijn zoon op de stenen gelegen, want ik had het zo benauwd," aldus Houtman. "Mijn zoon wilde direct een ambulance bellen, maar dat vond ik niet nodig. Dat trekt meestal wel weg en ik was het wel gewend vanwege de maag. Maar op een gegeven moment werd het zo erg dat hij toch maar gebeld heeft. Achteraf maar goed ook dat hij gebeld heeft en toen lag ik opeens in een ambulance. Naar het Maasstad ziekenhuis gebracht en meteen onderzocht. Bleek het dus gewoon een hartinfarct te zijn. Dan sta je verbaasd van te kijken, want dat verwacht je helemaal niet. Zeker niet met mijn levensstijl."

De voormalig aanvaller van Feyenoord gaat verder: "Ze hebben een hartkatheterisatie gedaan. In plaats van maandag ben ik op zaterdag al geholpen. Daar was ik wel blij mee, het kan maar gebeurd zijn. Toen hebben ze een soort stent in mijn aderen geplaatst, zodat het bloed weer kan doorstromen en mocht ik 's maandags weer naar huis. Ze hebben eerst alles bekeken, want het levert altijd schade op. Kan gedeeltelijk natuurlijk genezen, maar dat hangt van de komende tijd af. Maar ze zijn wel erg streng. Ik wilde 's woensdag alweer naar het stadion gaan tegen PSV. Ik kreeg gelijk te horen dat ik de eerste wedstrijden uit mijn hoofd kon zetten. Maar ja, het zit in je hè. Tegen Groningen was ik er ook niet en dat vind ik op zich al een drama. Ik hoor van alle kanten dat ik verstandig moet zijn en ik moet me niet laten leiden door mijn wil, want ik wil er zondag wel zitten."

Luister het volledige interview terug op de website van RTV Rijnmond: Interview Peter Houtman




Tags

houtman stenen tuin ambulance hartinfarct hevig maag rijnmond aderen benauwd bloed borst drama genezen groningen hartkatheterisatie levensstijl maagpatient maandags maasstad speaker stent streng visite wegtrekken zwetend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.338 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve danall ego eredivisie gaal geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong jorien kloese kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat timber ueda willykment woerts yoda