Negen man Feyenoord onderuit tegen Vitesse

11 februari 2018 16:21

Op bezoek bij Vitesse is Feyenoord met 3-1 onderuit gegaan. Feyenoord kwam nog wel op voorsprong via Tonny Vilhena, maar nog voor rust kwam Vitesse op gelijke hoogte. Na rust ging het bij Feyenoord helemaal mis met rode kaarten voor Bilal Başaçıkoğlu en Tyrell Malacia. Door twee doelpunten van Bryan Linssen wist Vitesse uiteindelijk te winnen.

Feyenoord begon de wedstrijd met dezelfde elf die midweeks van FC Groningen hadden gewonnen. Het kreeg echter al vrij snel een tegenslag te verwerken toen Ridgeciano Haps na 13 minuten de voet van Thomas Bruns in zijn gezicht kreeg. Na een blessurebehandeling van enkele minuten werd de linksback afgevoerd en moest hij gewisseld worden.

De voorsprong was wel voor Feyenoord. Karim El Ahmadi won vlak voor de eigen zestien een duel en en uit de counter die daarop volgde wist Tonny Vilhena te scoren na een mooie assist van Bilal Başaçıkoğlu.

De voorsprong van Feyenoord was voor Vitesse echter de aanleiding om te jagen op de gelijkmaker en die viel ook vlak voor rust. Een corner van Vitesse werd niet goed weggewerkt, waardoor Guram Kashia de voorzet van Mason Mount kon binnen koppen.

Vitesse kreeg voor rust nog een goede kans om op voorsprong te komen via Bryan Linssen, maar Brad Jones wist uitstekend te redden. In aanloop naar die aanval schoot de schouder van Jeremiah St. Juste uit de kom toen hij probeerde de aanvaller van Vitesse af te stoppen. St. Juste moest daarvoor uiteindelijk ook gewisseld worden.

Na ruim een uur spelen stond de wedstrijd op z'n kop. Bilal Başaçıkoğlu kwam hard ingevlogen op Thulani Serero. Ondanks dat hij met twee benen van achter in kwam leek hij wel de bal te spelen, maar scheidsrechter Higler gaf de rode kaart. Uit de vrije trap die daaruit volgde viel ook direct een doelpunt toen Bryan Linssen een bal van Roy Beerens kon verlengen.

Vitesse was na die goal ook de betere ploeg en probeerde op meer doelpunten te jagen. Aan alle illusies bij Feyenoord leek een einde te komen toen na 82 minuten de ingevallen Tyrell Malacia ook een rode kaart kreeg. Hij was de laatste man en moest aan de noodrem trekken, waardoor ook hij vervroegd kon douchen.

Na de rode kaart kreeg Feyenoord nog wel een grote kans om gelijk te maken, maar die bal wilde er niet meer in. Die viel wel aan de overkant toen Vitesse de overtalsituatie goed wist uit te spelen en Linssen zijn tweede goal wist te maken.